« Predsjednički izbori
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
Još jedan kandidat

Vidošević definitivno u utrci za Pantovčak

Trakavica oko predsjedničke kandidature Nadana Vidoševića napokon je završila, a konačan odgovor glasi: DA

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Cropix)

Nakon sjednice Skupštine HGK, Nadan Vidošević službeno je obznanio svoju kandidaturu za predsjednika države. Naglasio je kako sigurno neće biti predsjednik koji napušta bojišnicu u teškim vremenima, uz napomenu da javnost bolje od njega zna na koga pritom misli.

Premijerka Jadranka Kosor nedavno je izjavila da će Vidošević zbog kandidature morati istupiti iz HDZ-a, budući da je njihov službeni kandidat Andrija Hebrang. Novopečeni predsjednički kandidat na to je izjavio: "HDZ je nakon Sanaderova odlaska dezorijentirala stranka koja je otišla u, za mene, neprihvatljivom pravcu."

Istaknuo je kako je predsjednik Republike iznimno važna osoba te da vojni sektor, diplomacija i obavještajna zajednica trebaju biti u funkciji gospodarskog rasta i razvoja zemlje.

Osvrnuvši se na optužbu direktora Hrvatske udruge poslodavaca, Đure Popijača, da će u kampanji iskoristiti HGK, Vidošević je tek kratko komentirao kako ne vjeruje da je Popijač to uistinu izjavio.

Za vrijeme trajanja predsjedničke kampanje, Komorom će upravljati njezini potpredsjednici, a na pitanje hoće li će vratiti u Komoru ako ne postane predsjednik, Vidošević je odgovorio da pravo pitanje glasi "kada pobjedi, a ne ako pobjedi".

Troškovi kampanje procjenjuju se na 5 milijuna kuna, a listu donatora i sve izdatke provjeravati će nezavisna revizorska kuća.

"Ovo će biti borbena kampanja, ali uvijek sam govorio isto i svakog mogu pogledati u oči, kazao je Vidošević te parafrazirao poruku: "Nemojte se nadati boljoj budućnosti, nego glasajte za nju".

Vidoševićevi suparnici u utrci za predsjedničku fotelju za sad su Ivo Josipović iz SDP-a, Damir Kajin iz IDS-a, Vesna Pusić iz HNS-a, povjesničar Josip Jurčević te Miroslav Tuđman.

02.09.2009. 12:28:08
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh