« Predsjednički izbori
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
Jaca rekla svoje

Nadan leti iz HDZ-a

Jadranka Kosor ponovila da će Vidoševića brisati iz članstva, no još uvijek nisu

Fotografija vijesti
Više o

HDZ

,

Jadranka Kosor

,

Nadan Vidošević

Stranka može imati i ima samo jednog kandidata. Statut kaže da onaj tko ne poštuje odluke stranačkih tijela ne može biti član stranke i to se odnosi na ovaj slučaj te će Vidošević biti izbrisan iz članstva, kazala je Kosor u izjavi novinarima.

Kosor kaže kako se ne boji da će dio glasača HDZ-a otići Vidoševiću.

"Kampanja je kampanja, bit će puno kandidata, trudit ćemo se da naš kandidat dobije najveći broj glasova", reka je.

Nije htjela komentirati kritike Vidoševića na račun HDZ-a.

HDZ ide u dobrom smjeru i vodi vladu te imaju stabilnu potporu u Saboru. To je dobar znak za opstanak vlade. Moja vlada radi u najtežim uvjetima od rata i da težih uvjeta nije bilo. Borimo se, mučimo i radimo, otvaramo vrata svima za suradnju, prijedloge i konstruktivni doprinos, naglasila je Kosor.

Istaknula je i da je započet veliki posao izrade proračuna za iduću godinu što je ključno mjesto po njenoj i ocjeni stručnjaka.

Na upit o ocjenama guvernera Hrvatske narodne banke Željka Rohatinskog oko procjene pada BDP-a u drugom tromjesečju, Kosor je rekla da joj je drago da Rohatinski govori slično kao i ona na prvu vijest o padu od 6,3 posto BDP-a.

To je znak da smo dodirnuli dno i odlijepili se od dna, kazala je.

To je za mene u ovom trenutku kao predsjednicu HDZ-a najvažnije, da izvedemo zemlju iz krize i da prestanu uvjeti i za posebni zakon čije provođenje treba završiti do kraja 2010. godine da se steknu uvjeti da se taj posao obavi te da se onda pripremimo za izbore 2011 u kontekstu i rješavanja problema graničnog problema sa Slovenijom.

I tu razgovori idu i vrlo sam zadovoljna i mogu reći da radimo najbolje što se u ovom trenutku može, naglasila je Kosor.

Izvor: Hina

02.09.2009. 18:59:52
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh