« Seks
objavljeno prije 1 godinu i 9 mjeseci
MA DA?

Viagra postaje prošlost, živjele matične stanice?

U malenoj studiji provedenoj u Centru za regenerativnu medicinu Danci su muškarcima u penise injektirali matične stanice čime su oživjeli živce i krvne žile

Sve će biti OK... :)
Sve će biti OK... :) (Arhiva)
Više o

matične stanice

,

seks

,

erektilna disfunkcija

Erektilna disfunkcija, najškakljiviji muški problem mogao bi postati prošlost. Danski su znanstvenici uspjeli otkriti lijek za erektilnu disfunkciju za koji vjeruju da će zasjeniti viagru. 

U malenoj studiji provedenoj u Centru za regenerativnu medicinu Danci su muškarcima u penise injektirali matične stanice čime su oživjeli živce i krvne žile.

Tretman je primijenjen na osobama koje su preboljele rak prostate  zbog čega im je prostata morala biti uklonjena, a terapija matičnim stanicama planira se koristiti i kod milijuna muškaraca koji pate od erektilne disfunkcije zbog niza bolesti poput dijabetesa, srčanih bolesti, visokog tlaka ili jednostavno zbog životne dobi.

Tretman liječenja erektilne disfunkcije matičnim stanicama izgleda tako da se liposukcijom uzimaju masne stanice iz abdomena koje se potom centrifugiraju pri čemu se odvajaju matične stanice te se one injektiraju u pacijentov penis. 

Znanstvenici poručuju da istraživanje dobro napreduje, no i da je put do gotovog tretmana još dug. 

14.01.2019. 21:37:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh