« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca
OGORČENA RAVNATELJICA

Vesna Bosanac bila na obavijesnom razgovoru u policiji

„Policija je došla do mene i obavila obavijesni razgovor, a bilo jer riječi o navodnom nesavjesnom liječenju u vukovarskoj bolnici 1991. godine kako mom tako i doktora Juraja Njavre", rekla je Bosanac

Vesna Bosanac
Vesna Bosanac (YouTube)
Više o

Vukovar

,

Vesna Bosanac

,

obavijesni razgovor

Ravnateljica Opće bolnice Vukovar Vesna Bosanac potvrdila je Hini da ju je prije desetak dana policija kontaktirala vezano za navodni ratni zločin koji joj se stavlja na teret.

„Policija je došla do mene i obavila obavijesni razgovor, a bilo jer riječi o navodnom nesavjesnom liječenju u vukovarskoj bolnici 1991. godine kako mom tako i doktora Juraja Njavre", rekla je Bosanac te dodala da se, među ostalim, razgovaralo o smrti srpskog vojnika Bojana Gačića iz slučaja „Purda-Janjić Maslov". „S policijom sam razgovarala i o smrti srpskog vojnika prezimena Nestorov koji je, međutim, umro u skloništu u Borovo Commercu i nije mogao biti dopremljen u bolnicu jer je JNA izbila na Priljevo i presjekla sve komunikacije između Vukovara i Borova naselja", rekla je Bosanac.

Naglasila je da je cijelo bolničko osoblje ratne vukovarske bolnice činilo sve najbolje za sve ranjene u okolnostima kakvi su tada vladali u Vukovaru i odbacila sve optužbe o nesavjesnom liječenju. „Taman se okončao slučaj vukovarskog branitelja Tihomira Purde, a sada se hrvatskoj javnosti plasira ovo", ogorčeno je rekla Bosanac te dodala da joj se čini „kako netko namjerno uzbunjuje hrvatsku javnost".

„Treba govoriti o onome što su JNA i srpske paravojne formacije učinili Vukovaru, o tromjesečnom bombardiranju grada, smrti tolikog broja branitelja i civila, vukovarskih građana, Hrvata i Srba, treba govoriti o okupaciji grada, Ovčari i logorima", kaže Bosanac te ističe da o ona upravo o tim stvarima uvijek govori a to očito nekome smeta. Hrvatska policija je proteklih dana obavila obavijesni razgovor s ravnateljicom vukovarske bolnice doktoricom Vesnom Bosanac zbog kaznene prijave iz Srbije zbog navodnoga ratnog zločina - potvrdio je za Hinu glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) Krunoslav Borovec.

06.03.2011. 12:24:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh