« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
I TO JE PRAVDA?

Vesna Balenović kriva za klevetu

Zviždačici koja je upozoravala na kriminal u Ini dosuđena je novčana kazna zbog klevetanja Tomislava Dragičevića

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Miroslav Kiš/Cropix)
Više o

Tomislav Dragičević

,

Vesna Balenović

,

rafinerija u Sisku

,

korupcija u Ini

,

Ana Katuša

Zviždačica Vesna Balenović kriva je za kazneno djelo klevete u predmetu s Tomislavom Dragičevićem, bivšim predsjednikom Uprave Ine. Tako je danas presudio Općinski kazneni sud u Zagrebu a dosuđena joj je novčana kazna u iznosu od 2.650 kuna, dok je Dragičević tražio da ju se kazni dvomjesečnim pritvorom.

Balenović Dragičevića smatra odgovornim za onečišćenje i trovanje građana Siska.

Optužila ga je i da je štićenik predsjednika Mesića, da je Ininim karticama rasipnički kupovao zlato u Rio de Janeiru, te da je bio u sukobu interesa jer je njegova supruga rukovodila Agenciju za zaštitu okoliša u vrijeme najžešćih ekocida Rafinerije u Sisku.

Danas je po 52. put bila na sudu zbog ukazivanja na ekocid, kriminal i korupciju u Ini, te smatra da se na sudu trebalo suditi Dragičeviću, a ne njoj koja je ukazala i dokazala na kriminal.

- Ana Katuša, predsjednica udruge oboljelih od karcinoma, danas je na suđenju doživjela amneziju i nije se mogla sjetiti tko to truje Sisak, INA ili netko treći. Dobila je amneziju - izjavila je Balenović.

Prije devet godina Balenović je dobila otkaz u Ini nakon što je neke od čelnih ljudi kompanije optužila za kriminal težak 100 milijuna dolara.

U Hrvatskoj je izgubila sve sporove. Obratila se i sudu u Strasbourgu jer smatra da su joj otkazom povrijeđena prava na slobodno izražavanje. Vlada joj je u postupku pred Europskim sudom za ljudska prava ponudila odštetu koju je Balenović, po vlastitim riječima, odbila.

 

15.09.2009. 15:26:03
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh