« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
istraga u tijeku

Podravka puna policije zbog SMS-ovih kredita

Sumnjiva kreditna transakcija uzrok je ostavke Darka Marinca s mjesta predsjednika NO-a koprivničke tvrtke

(Goran Mehkek/Cropix)
Više o

Podravka

,

Srđan Mladinić

,

Darko Marinac

,

SMS Split

,

afera sms

Državno odvjetništvo podnijelo je zahtjev da se ispitaju uvjeti po kojimaje splitska tvrtka SMS dobila dva kreditaod 65 milijuna kuna. Tvrtka je inače u vlasništvu poduzetnika Srđana Mladinića, a kredite je odobrio Darko Marinac, bivši šef uprave Podravke.

Nagađa se da su policijski djelatnici već ušli u Podravku i počeli proučavati dokumentaciju o transakcijama iz 2007.

Zdravko Šestak, predsjednik uprave Podravke, danas se pojavio pred novinarima, na proslavi 10. obljetnice uvođenja informacijskog sustava SAP-a, ali je odbio komentirati aferu "SMS".

Darko Marinac odstupio je s pozicije predsjednika Nadzornog odbora koprivničke prehrambene kompanije jer je otkriveno da je odobrio sumnjivu kreditnu transakciju splitskome SMS-u.

Državno odvjetništvo zatražilo je istragu ne bi li se otkrilo radi li se o kriminalu.

Zbog kredita toga se kredita koprivnička Podravka našla u problematičnoj situaciji. Prošlog tjedna, točnije u srijedu, održana je hitno sazvana sjednica Nadzornoga odbora s jedinom temom - kako izbjeći da koprivnička prehrambena kompanija ne ostane bez 65 milijuna kuna.

Sve oči sad gledaju k Darku Marincu, bivšem šefu Podravkine uprave jer je on potpisao sporni ugovor. Prema navodima iz Podravke, on je djelovao samoinicijativno, bez znanja tadašnje uprave. Zanimljivo, u toj upravi sjedila i trojica članova ove aktualne - sadašnji šef poslovodstva Zdravko Šestak te članovi Miroslav Vitković i Saša Romac.

Kasnije je to i sam priznao:

"Odluku o zajmu donio sam samoinicijativno, bez ikakva utjecaja i bez znanja članova Podravkine Uprave. Procijenio sam da je to u tom trenutku bila dobra odluka."

Na komentare da je taj novac bačen, Marinac je nadodao da svaki kredit ima osiguranje. No Podravka nije dobila prvu ratu otplate pa će vjerojatno morati krenuti u prisilnu naplatu.

 

15.09.2009. 15:24:32
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh