« Biznis
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
INDUSTRIJA ZLATA

Venezuela želi nacionalizirati proizvodnju zlata

Chavez je u programu državne televizije izjavio da će nacionalizaciju provesti predsjedničkim dekretom u predstojećim danima

Više o

Hugo Chavez

,

zlato

,

Venezuela

,

svjetska ekonomija

Predsjednik Venezuele Hugo Chavez rekao je danas kako će njegova zemlja nacionalizirati cijelu proizvodnju zlata, što uključuje vađenje i preradu, koju će onda iskoristiti za snaženje svjetskih rezervi, prenosi Hina.

Chavez je u programu državne televizije izjavio da će nacionalizaciju provesti predsjedničkim dekretom u predstojećim danima.

Cijene zlata u srijedu su nastavile rasti već treći dan uzastopno i na Londonskoj burzi dosegle cijenu za brzu isporuku od 1,790,3 dolara za uncu (31,1 g), javila je agencija Reuters.

Statistički podaci o BDP-u Njemačke i eurozone objavljeni u utorak naveli su investitore da posumnjaju u sposobnost regije da se vrati na put stabilnog oporavka, što je dovelo do pada rizične aktive, kao što su euro i dionice. Zajedničko priopćenje francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozya i njemačke kancelarke Angele Merkel, poslije njihovih razgovora u Parizu, nije uvjerilo investitore da su vlade zemalja eurozone sposobne smiriti dužničku krizu.

17.08.2011. 20:20:04
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh