« Film
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci

Venecijanski lav za 'Hrvača' s Mickyjem Rourkeom

Završila je još jedna Venecija, ove godine pogođena jakim kritikama o nedostatku glamura.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Mostra

,

Darren Aronofski

,

nagrada Zlatni lav

,

Mickey Rourke

Potvrđuje to i najbolji film koji do ovog festivala čan nije imao niti američkog distributera, no, za očekivati je da su mu se ovime neka vrata otvorila.

Američki film "Hrvač" redatelja Darrena Aronofskog (39) na ovogodišnjoj je 65. Mostri u Veneciji osvojio Zlatnog lava za najbolji film, u kojem glavnu ulogu, bivšeg boksača, igra američki "zločesti dečko" Mickey Rourke.

"Zahvaljujem Mickeyju Rourkeu što je svoje srce i dušu otvorio pred kamerama, podsjetivši sve nas o kakvom se izvanrednom glumcu radi", rekao je među ostalim Aronofsky primajući nagradu iz ruku predsjednika žirija Wima Wendersa. "Ovu bih nagradu želio posvetiti svim hrvačima koji svaku večer ulaze u ring za dvjestotinjak dolara po nastupu, kako bi zabavili publiku", rekao je. Inače, kritičari smatraju da se Rourke ima pravo nadati nominaciji za Oscara za ovu ulogu.

Srebrnog lava za najbolju režiju osvojio je ruski redatelj Aleksej German mlađi za film "Vojnik od papira" koji obrađuje temu sovjetskog svemirskog programa iz šezdesetih, a sniman je u kazahstanskim stepama.

Najboljim glumcem proglašen je Talijan Silvio Orlando za ulogu u filmu "Giovannin otac", a za ulogu u filmu "Drugi" nagradu Colpe Volpi za najbolju glumicu osvojila je francuska glumica Dominique Blanc.

Specijalnu ulogu žirija osvojio je etiopski redatelj Haile Gerima za film "Teza". Posebnu nagradu žirija za životno djelo ove je godine dobio njemački sineast Werner Schroeter.

08.09.2008. 10:05:42
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh