« Film
objavljeno prije 15 godina i 11 mjeseci

Venecijanski festival otvara film braće Coen

Predstavljen program najstarije filmske smotre

Fotografija vijesti
Više o

Braća Coen

,

George Clooney

,

Brad Pitt

,

Wim Wenders

,

Mostra

,

Venecijanski filmski festival

Najnoviji film Ethana i Joela Coena ‘Burn After Reading’ (Spaliti nakon čitanja) otvorit će 65. izdanje filmskog festivala u Veneciji, čijim će žirijem predsjedati njemački redatelj Wim Wenders, priopćili su ogranizatori.

Osim spomenutog, u ovogodišnjoj konkurenciji najstarijeg filmskog festivala na svijetu u konkurenciji će se naći još 20 filmova. Unatoč štrajku američkih scenarista, koji je odgodio objavu brojnih filmova pa nisu mogli ući u konkurenciju, pet američkih filmova natjecat će se u programu popularne Mostre, rekao je direktor festivala Marco Mueller. Među njima je ‘Rachel se udaje’ Jonathana Demmea ‘u kojem glume nadolazeća hollywoodska zvijezda Anne Hathaway i Debra Winger.

Špijunskom komedijom ‘Spaliti nakon čitanja’ s Georgeom Clooneyjem i Bradom Pittom
u glavnim ulogama počinje ovogodišnja, 65. Mostra. 

Tu su još i ‘Hurt Locker’ Kathryn Bigelow s Ralphom Finnesom u glavnoj ulozi i ‘The Wrestler’ Darrena Aronofskog s Mickeyjem Rourkeom i Marisom Tomei u glavnim ulogama. Superzvijezde Charlize Teron i Kim Basinger glume u filmu meksičkog redatelja Guillerma Arriage ‘The Burning Plan’, što je prvi film jednog latinoameričkog redatelja u konkurenciji Mostre. Govoreći na konferenciji za novinare u Rimu, Mueller je ovogodišnju konkurenciju usporedio sa  ‘špilom karata’ ističući da nijedna tema niti zemlja podrijetla ne dominira ovogodišnjim programom. Tako afrički kontinent donosi dva filma - ‘Tezu’ etiopskog redatelja Haile Gerime i ‘Gabbu’ Alžirca Tariqa Teguia. Italija će se predstaviti s četiri, a Japan s tri filma, od kojih su dva animirana.    (METRO)

31.07.2008. 20:11:22
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh