« Nogomet
objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci
1969. - 2011.

Velški nogometni izbornik pronađen mrtav u svom domu

Prema neslužbenim navodima, Gary Speed se objesio, a policija za sada ne sumnja ni na kakvo kazneno djelo

Fotografija vijesti
Više o

samoubojstvo

,

SP 2014.

,

Wales

,

Gary Speed

Britanski mediji javljaju kako je izbornik Walesa, 42-godišnji Gary Speed, danas pronađen mrtav u svom domu, a sumnja se da je počinio samoubojstvo, prenosi Hina.

Policija za sada nije željela otkriti uzroke smrti jednog od najboljih velških nogometaša svih vremena. Speed je prije svega nekoliko dana bio u Bruxellesu na pregovorima oko rasporeda utakmica u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014. godine u kojima će Wales igrati u skupini s Hrvatskom.

Tijekom uspješne igračke karijere igrao je za Leeds United, Everton, Newcastle United, Bolton Wanderers i Sheffield United sakupivši u 22 sezone više od 700 nastupa. Bio je član momčadi Leedsa koja je osvojila naslov prvaka 1992. godine, te prvi igrač u povijesti Premiershipa koji je upisao 500 nastupa. Od 1990. do 2004. godine odigrao je 85 susreta za reprezentaciju Walesa za koju je postigao sedam golova. Nakon prekida karijere jednu sezonu je vodio Sheffield United, a prošlog prosinca je preuzeo reprezentaciju Walesa.

Vijest o njegovom samoubojstvu je izazvala šok u velikoj Britaniji. Jedan od njegovih bliskih prijatelja i bivših suigrača iz reprezentacije Robbie Savage nije mogao vjerovati u ružnu vijest.

"Šokiran sam. Ne vjerujem kako Garyja više nema. To ne može biti istina. Jučer u jutro smo razgovarali i činio se OK. Zašto ? Zašto je to učinio ?" pitao se Savage.

Zvijezda Manchester Uniteda Michael Owen bio je njegov susjed. Često su znali ujutro trčati. "Bez riječi sam. Prije nekoliko dana smo zajedno vozili klince u školu," kazao je Owen.

Hrvatska nogometna reprezentacije će prvu utakmicu protiv Walesa igrati 16. listopada u našoj domovini, dok je uzvrat 26. ožujka iduće godine.

27.11.2011. 16:19:15
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh