« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

Veliki požar kod Makarske

Požar je nastao zbog srušenog dalekovoda te je cijela Makarska rivijera bez struje

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Željko Fistanić/CROPIX)
Više o

Makarska

,

požar kod Makarske

,

Mladen Batinić

,

Krvavica

Požar koji je oko 21,30 sati buknuo u šumi kod kod Velikog Brda nekoliko kilometara zapadno od Makarske i dalje se širi, a gasi ga više od 100 vatrogasaca  svih dobrovoljnih vatrogasnih društava (DVD) s Makarskog primorja.

Zbog jake bura vatra se brzo širila prema jadranskoj cesti, a požar je na kratko ugrozio i nekoliko kuća na predjelu Kuk koje su za sada obranjene, doznaje se od Mladena Batinića koji vodi akciju gašenja požara.

Unatoč naporima gasitelja vatra je prešla jadransku cestu i došlo gotovo do mora te se širi prema mjestu Krvavica gdje vatrogasci ulažu napore kako bi obuzdali požar što se širi prema mjestu.

Gasiteljima s Makarskog primorja pristigli su u pomoć i vatrogasci s područja Splitsko-dalmatinske županije, a prema riječima Mladena Batinića požar se i dalje širi od mora prema jadranskoj cesti i mjestu Krvavica.

Prema prvim informacijama do sada je izgorjela borova šuma i manjim dijelom masline na površini od oko stotinu hektara.

Od 22,30 sati državna cesta D8 na tom je dijelu zatvorena za promet, pa se promet preusmjerava od predjela Dupci kod Brela prema Šestanovcu i dalje prema Pločama zabiokovskom cestom, a prema Splitu promet se preusmjerava u Pločama i Makarskoj preko Vrgorca.

20.09.2008. 00:14:49
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh