« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

Dekan tvrdi da Ekonomski fakultet nije institucija koruptivnog karaktera

Neka odgovorni odgovaraju

Darko Tipurić, dekan Ekonomskog fakulteta
Darko Tipurić, dekan Ekonomskog fakulteta (Drago Sopta/CROPIX)
Više o

Ekonomski fakultet

,

Darko Tipurić

Dekan Ekonomskog fakulteta u Zagrebu Darko Tipurić izjavio je danas kako je petoro profesora tog fakulteta, među kojima je i profesorica tog Fakulteta i predsjednica saborskog Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa Deša Mlikotin-Tomić, oslobođeno sumnje za primanje mita.

Tipurić je u izjavi za večerašnji Dnevnik HTV-a rekao da je bez prijava i daljnjeg postupka pušteno pet profesora, te da je s nekima od njih osobno telefonski razgovarao.

Precizirao je kako je riječ o profesorima Deši Mlikotin-Tomić, Nini Listz, Zoranu Kovačeviću, Borisu Siseku i Silviju Orsagu. Dekan Tipurić dodao je da čak i ako bude neki od kolega koji su zadržani procesuiran, radi se o par osoba.

"Na Ekonomskom fakultetu radi 230 profesora i asistenata što znači da je cijeli fakultet stavljen na stigmu, a njegov dugoročni ugled je ugrožen. Mi nismo institucija koruptivnog karaktera, a par osoba za koje se dokaže, naravno da trebaju odgovarati", kazao je dekan Ekonomskog fakulteta Tipurić.

Policijskom akcijom Index na četiri zagrebačka fakulteta privedeno je 105 osoba, od kojih je na policijskoj obradi zadržano njih 61, izvijestila je danas kasno popodne policija.

Glasnogovornik Ravnateljstva policije Krunoslav Borovec nije večeras Hini potvrdio jesu li međi puštenim osobama pet profesora s Ekonomskog fakulteta, među kojima i prof. Deša Mlikotin-Tomić. (HINA)

19.09.2008. 22:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh