« Glazba
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
ZAGREBAČKA FILHARMONIJA

Veliki pijanistički uspon Eugena Indjića

Eugen Indjić zasjao u koncertu nad koncertima, Trećem klavirskom koncertu Sergeja Rahmanjinova

Eugen Indjić i Rossen Gergov sa Zagrebačkom filharmonijom
Eugen Indjić i Rossen Gergov sa Zagrebačkom filharmonijom (ZF)
Više o

Zagrebačka filharmonija

,

Sergej Rahmanjinov

,

Eugen Indjić

,

Rossen Gergov

,

Treći klavirski koncert

Očekivano - Ispunjeno! Slavni pijanist, miljenik zagrebačke publike Eugen Indjić doslovno je zasjao u velikom Trećem klavirskom koncertu Sergeja Rahmanjinova! Glazbeni kritičari ne zovu uzalud Treći Mount Everestom među klavirskim koncertima i bio je to doista veličanstven pijanistički uspon genijalnom partiturom slavnog ruskog pijanista i skladatelja.

No svi oni koji su zajedno s Indjićem u petak 5.11. dospjeli do vrha, postali su bogatiji za jedno veliko glazbeno iskustvo i večer ispunjenu s "bezbroj glazbenih doživljaja" - baš kao što glasi i ovosezonski slogan Zagrebačke filharmonije.

Tako je veliki Indjić još jednom potvrdio da je svjetska klasa, kako ga je svojevremeno  označio njegov dugogodišnji mentor i prijatelj, slavni pijanist Arthur Rubinstein. Svi koji su u petak uvečer komfor sobne fotelje zamijenili sjedalima u dvorani Lisinski, doista nisu požalili.

Bila je to Bijela oktava obojena strasnim notama Rahmanjinovljeve glazbe, ali i one iz majstorskog pera bonnskog majstora Ludwiga van Beethovena, čiju smo Prvu simfoniju slušali pod palicom mladog i već etabliranog dirigenta Rossena Gergova.

Ravnatelj Zagrebačke filharmonije i američki veleposlanik

Poseban gost večeri bio je američki veleposlanik u Hrvatskoj James B. Foley, koji je svojom nazočnošću uveličao ovu posebnu večer (na slici gore s ravnateljem Zagrebačke filharmonije Miljenkom Puljićem). A nakon svjetskih pijanista Nikolaja Luganskog, Ive Pogorelića, a sada i Eugena Indjića, u sezoni "jednog orkestra" - Zagrebačke filharmonije red je došao na violončeliste...

U petak, 19.11. u Zagreb stiže - Briljantni Antonov!

06.11.2010. 08:42:14
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh