« Zagreb
objavljeno prije 11 godina i 3 mjeseca
HUMANITARNO

Veliki humanitarni koncert u sjećanje na prerano preminule velikane

Zagrebačka filharmonija i Zaklada Ana Rukavina organiziraju ″Koncert za život″

Fotografija vijesti
Više o

Zaklada Ana Rukavina

,

Vjekoslav Šutej

Humanitarna manifestacija u sjećanje na Anu Rukavinu i maestra Vjekoslava Šuteja održat će se u srijedu, 31. ožujka 2010. godine u  20 sati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Na koncertu će, pod ravnateljem maestra Ivana Repušića uz Zagrebačku filharmoniju nastupiti solisti: Valentina Fijačko, sopran, Martina Gojčeta-Silić, mezzosopran, Zoran Todorovich, tenor, Giorgio Surjan, bas te Akademski zbor Ivan Goran Kovačić, Zbor Opere HNK-a Zagreb i Zbor Muzičke akademije u Zagrebu.

Suradnja između Zagrebačke filharmonije i Zaklade Ana Rukavina potekla je od maestraŠuteja koji je još za vrijeme liječenja u SAD-u najavio podršku radu Zaklade svojim nastupima. Na žalost, cijenjeni dirigent više nije sa nama, ali njegovo i Anino ime ponovno će nas okupiti na velikom humanitarnom koncertu za pomoć proširenju Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja koštane srži i matičnih stanica.

"Ovaj je koncert dar svim ljudima koji su na bilo koji način svojim doprinosom potpomogli rad Zaklade te time pokazali svoju velikodušnost i dobrotu. Vjerujem da će nam se javnost i ovaj put pridružiti kako bi pomogli svim onima koji se bore sa leukemijom i pružili im nadu u život", rekla je gospođa Marija Rukavina, Upraviteljica Zaklade.

Pismom "Želim život" Ana je ganula hrvatsku javnost koja je pokazala da se udruženim snagama može boriti za pomoć svima onima kojima je to potrebno. Nakon njezine smrti borba za pomoć svim oboljelima od leukemije nastavlja se u okviru rada Zaklade čiji je cilj proširenje registra dobrovoljnih darivatelja koštane srži i matičnih stanica.

Na programu je Requiem Giuseppea Verdia, a čitav prihod od ulaznica koje se prodaju po 80 i 100 kuna će se donirati Zakladi.

11.03.2010. 18:16:03
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh