« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
DRAGAN KOVAČEVIĆ:

Proširenje Skupštine Zagrebačkog holdinga mora se riješiti što prije

HNS traži da se Zagreb počne voditi na transparentan način, a posebice Holding u kojem radi oko 13.000 ljudi

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Mehkek/Cropix )
Više o

HNS

,

Zagrebački holding

,

Dragan Kovačević

Predsjednik zagrebačkog HNS-a Dragan Kovačević i zastupnik te stranke u zagrebačkoj Skupštini Jozo Radoš na današnjoj konferenciji za novinare zatražili su od Ministarstva uprave, Trgovačkog suda i svih relevantnih tijela da što prije riješe pitanje proširenja Skupštine Zagrebačkog holdinga kako bi se znalo tko vlada i upravlja Holdingom.

Kovačević je kazao da ukoliko Trgovački sud ne prihvati da je proširena Skupština Zagrebačkog holdinga legitimna onda Holding radi po potpuno nezakonitom i nelegitimnom poslovnom planu.

Napominjući da je politička situacija u Zagrebu kompliciranija nego ikada, Kovačević je rekao da je danas gradonačelniku cijela Skupština oporba, a u njoj postoji "pozicija i dvije-tri oporbe". Naglasio je da to za Zagrepčane nije dobro jer je sadašnje stanje neartikulirano, nejasno i ne daje nikakva rješenja za goruće probleme u gradu.

Ocijenio je da sada postoji tzv. 'tihi rat' između gradonačelnika Milana Bandića i zagrebačke Skupštine, a što ne ide na dobrobit građana.

Smatra da će uskoro u Zagrebu trebati doći do rebalansa proračuna jer se prihodi ne pune dovoljnom jačinom, a rashodi rastu.

HNS traži da se Zagreb počne voditi na transparentan način, a posebice Holding u kojem radi oko 13.000 ljudi i za čije poslovanje su vezani svi građani.

Radoš je kazao da je HNS već i ranije upozoravao da gradu prijeti financijski i komunalni kolaps. Upozorio je da se danas ne zna i tko upravlja gradom, jer važne odluke jedan dio uprave donosi drugom dijelu uprave iza leđa. "U takvim okolnostima se neće moći donositi teške odluke, a ovaj grad treba teške odluke", rekao je Radoš.

Upitan kako komentira činjenicu da su danas Nezavisna lista Velimira Sriće i Josipa Kregara i HSLS osnovali zajednički Klub zastupnika u zagrebačkoj skupštini, Kovačević je kazao da je to dobro jer su se sada Kregar i Srića razotkrili do kraja.

"Drago nam je da građani vide što znače nezavisne liste. To znači da na prvoj krivini, tko im što ponudi, oni ulaze u stranačku hijerarhiju", kazao je. Dodao je kako nije mislio da će se to dogoditi Kregaru i Srići koji su se predstavljali kao neovisni kandidati. (hina/metro-portal)

11.03.2010. 19:24:54
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh