« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
GRADSKA SKUPŠTINA

Kregar i Srića s HSLS-om stvaraju alternativu Bandiću

Darinko Kosor, Josip Kregar i Velimir Srića pojasnili su kako im je cilj okupiti sve one s kojima imaju zajednička stajališta

(Vjekoslav Skledar/Cropix)
Više o

HSLS

,

Gradska skupština

,

Josip Kregar

,

Darinko Kosor

,

Velimir Srića

Zastupnici Nezavisne liste Velimira Sriće i Josipa Kregara te zastupnici HSLS-a predstavili su danas novi Klub zastupnika u zagrebačkoj Gradskoj skupštini koji će od 51 zastupnika imati ukupno njih sedam - pet s Nezavisne liste te dva HSLS-ovca.

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor i Josip Kregar poručili s današnje konferencije za novinare kako im je cilj stvoriti alternativu zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću.

Odlazak HSLS-a iz Kluba zastupnika sa HSS-om, Kosor tumači time što je "HSS konzervativna stranka, dok se HSLS našao u liberalno-građanskim idejama zajedno s Nezavisnom listom".

Naglasio je također kako do razlaza s HSS-om nije došlo "zbog loše suradnje".

Kosor, Kregar i Srića pojasnili su kako im je cilj okupiti sve one s kojima imaju zajednička stajališta. Nezadovoljni su, kažu, dosadašnjim "načinom vladanja i vođenja grada", te smatraju kako za to postoji alternativa.

Upitan o "slučaju Varšavska" Kregar je rekao kako je Bandić zagovornik, ne općeg, već pojedinačnog interesa poduzetnika Horvatinčića, dok je Srića ustvrdio kako je javnost prosvjedom pokazala kako više neće podnositi Bandićevu aroganciju.

Velimir Srića nije htio odgovoriti na upit o svom učlanjenju u HSLS, dok se Kregar, kako je rekao, suzdržava od stranačkog djelovanja. (hina/metro-portal)

11.03.2010. 15:13:59
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh