« Hi-tech
objavljeno prije 8 godina
PRIJAVITE SE!

Velika prilika i za hrvatske startupove

London pokreće globalnu potragu za sljedećom 100 milijuna funti vrijednom tehnološkom kompanijom

Krenite po svoj milijunčić
Krenite po svoj milijunčić (Million Pound Startup)
Više o

prijava

,

Milijunski startup

,

Million Poud Startup

,

Digital Shoreditch

Danas je na London Digital Shoreditch festivalu lansirano uzbudljivo globalno natjecanje koje će u London dovesti jednu brzorastuću tehnološku tvrtku u koju će biti uloženo milijun funti. Projekt Milijunski startup ima za cilj predstavljanje Londona kao glavne lokacije za izgradnju globalnih digitalnih i tehnoloških kompanija. Danas je službeni početak ovog globalnog natjecanja objavljen na web stranici www.millionpoundstartup.com.

Natjecanje je omogućeno od strane Digital Shoreditch, a podržava ga velik broj vodećih tvrtki, institucija i organizacija kao što su Ured londonskog gradonačelnika, The Tech City Investment Organisation (TCIO), Taylor Wessing, Seedrs, City University London, London & Partners, London First, Schools for Startups, KPMG i Ketchum. Tvrtka koja pobijedi na natjecanju neće samo osvojiti milijun funti, nego i posebnu podršku i pomoć od partnera za vrijeme izgradnje svojih poslovnih operacija u Londonu.

Dinamično mlado poduzeće će trebati pokazati da ima sposobnost iskoristiti milijun funti kapitalnog ulaganja kako bi od sebe izgradilo sto-milijunsku kompaniju lociranu u Londonu. Ostvareni promet sudionika natjecanja mora biti manji od milijun funti godišnje i poduzeće mora poslovati manje od deset godina. Natječaj za prijave otvoren je do ponoći 29. kolovoza 2013., a konačna odluka biti će donesena u prosincu 2013.

Boris Johnson, gradonačelnik Londona, je izjavio: "London je sjajan dom za tehnološke start-upove i svjetski lider u tom brzo rastućem sektoru. Ovo natjecanje predstavlja inovativni pristup kojim će se, nadam se, otkriti još više poduzetničkih talenata po kojima je ovaj grad poznat."

23.05.2013. 11:45:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh