« Svijet
objavljeno prije 7 godina i 11 mjeseci
BREXIT

Velika Britanija izlazi iz EU!

Velika Britanija odlučila je izaći iz EU, pokazuju rezultati referenduma održanog jučer, a svjetske burze su pred slomom

Britanci su odlučili - ne žele EU
Britanci su odlučili - ne žele EU (Arhiva)
Više o

Velika Britanija

,

referendum

,

EU

,

izlazak iz EU

,

Brexit

Velika Britanija izlazi iz EU, odlučili su Britanci na referendumu koji je imao fantastičan odaziv od preko 71 posto glasača. Nakon 97.4 posto prebrojanih listića zagovornici Brexita imaju 51.7 posto glasova, dok je 48.3 posto ljudi glasalo za ostanak.

Za ostanak su glasali uglavnom stanovnici Londona i Škotske, dok je u ostatku zemlje raspoloženje ipak drugačije.

Nigel Farage, šef UKIP-a koji je i pokrenuo cijelu priču slavi od ranih jutarnjih sati, a već je tijekom jučerašnjeg dana očito bio u pravu - izjavio je da će loše vrijeme pomoći njegovoj ideji jer će "lijeni glasači" koji žele ostati u EU ostati doma.

Jutros je proglasio Dan neovisnosti za Veliku Britaniju - zgodno, jer jučer je upravo počeo igrati dugo očekivani nastavak istoimenog filma ...

Kako su pristizali rezultati, funta je počela rasti, no tijekom noći je krenula u slobodan pad, tako da je jutros na najnižem odnosu prema dolaru u zadnjih 30 godina. Svjetske burze također su se opako zacrvenile, jer se većina ulagača kladila na ostanak Britanije u EU, tako da su svi azijski indeksi pali za više od 3 postotna boda.

Slijedi vrelo ljeto pregovaranja i ucjena ...

24.06.2016. 07:08:19
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh