« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
OBRAČUN S RADIKALIMA

Jutros počela velika akcija uhićenja u BiH

Glasnogovornik tužiteljstva rekao je da se radi o najvećoj policijskoj operaciji u BiH od završetka rata

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

BiH

,

uhićenje u BiH

,

Boris Grubešić

,

Gornja Maoča

,

operacija Svjetlost

Pripadnici svih policijskih agencija u BiH od jutarnjih sati provode veliku akciju uhićenja značajnog broja osoba osumnjičenih za ugrožavanje teritorijalne cjelovitosti te države i širenje međunacionalne mržnje, potvrdio je u utorak glasnogovornik tužiteljstva BiH Boris Grubešić.

On je medijima izjavio kako se "najveća policijska operacija u BiH od završetka rata" provodi na području Tuzlanske županije i Distrikta Brčko. Operacija ima kodni naziv "Svjetlost", a Grubešić je kazao kako su u tijeku uhićenja osoba koje se terete za ugrožavanje teritorijalne cjelovitosti BiH i njegovog ustavnog poretka te širenje međunacionalne mržnje.

Grubešić nije pojasnio za kim točno policija traga i tko je uhićen u jutarnjim satima kazavši kako će pojedinosti biti objavljene po okončanju operacije.

Neslužbeno se doznaje kako je u akciji angažirano više stotina policajaca te da je u prvim satima njezine provedbe uhićeno nekoliko desetaka osoba. Prema nepotvrđenim informacijama, jedna od meta policijske akcije moglo bi biti selo Gornja Maoča poznato kao okupljalište pripadnika radikalnog vehabijskog pokreta. (hina/metro-portal)

02.02.2010. 10:28:12
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    emin
    02.02.2010. 11:53
    Nama Muslimanima je sudeno da budemo proganjani do nestanka covjecanstva ili do velike svjetske revolucije.
  2. avatar
    02.02.2010. 12:36
    Tako ti je to sa svim religijama. Dobra isprika i dobar krivac, po potrebi. Nadiđi okvire u koje te zatvaraju popovi i imami i tek ćeš onda moći pojmiti slobodu. A što ćeš s njom činiti ako se za nju izboriš je ssamo na tebi...
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh