« Hrvatska
objavljeno prije 9 godina i 11 mjeseci
E_GRAĐANI

Velik interes za e-Građane

Zamjenik ministra uprave Darko Paić izvijestio je kako se od početka rada sustava e-građani oko 40 tisuća građana registriralo za njegovo korištenje u poslovnicama Fine

Hrvati žele biti e-Građani
Hrvati žele biti e-Građani (Screenshot)
Više o

FINA

,

e-Građani

Sustav e-Građani dio je zakona o državnoj informacijskoj infrastrukturi čiji je konačan tekst dobio podršku Odbora, a do sada se u sustav prijavilo 40 tisuća ljudi.

Odbor je podržao nova Pravila o postupanju elektroničkih medija s nacionalnom koncesijom tijekom izborne promidžbe o kojima će konačnu riječ dati Hrvatski sabor.

Nadam se da će to biti skoro kako bi se nova pravila primjenila već kod izbora za predsjednika države, rekao je Peđa Grbin, predsjednik Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav koji je predložio nova pravila. Uočeno je da su postojeća Pravila arhaična, nefunkcionalna i da ne pomažu biračima da se na pravi način informiraju, kaže Grbin.

Modernije i racionalnije postupanje medija, jednak tretman izbornih sudionika, sloboda u kreiranju sadržaja emisija za urednike i novinare cilj su novih pravila.

Grbin navodi da nakladnici i dalje imaju obvezu prezentirati izborne sudionike. Hrvatska televizija i Hrvatski radio dužni su osigurati najmanje pet minuta za predstavljanje programa za sve sudionike, sve ostalo uređivat će se internim pravilima medija koja će se javno objaviti prije izbora.

09.07.2014. 08:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh