« Glazba
objavljeno prije 11 godina i 11 mjeseci
BIJELI CIKLUS

Veličanstveni finale sezone uz Händelova Mesiju

Izvedbom remekdjela oratorija Mesija G. F. Händela, Zagrebačka filharmonija pod vodstvom maestra Uroša Lajovica zaključila je jubilarnu 140. sezonu

Sjajni tenor i bas
Sjajni tenor i bas (ZF)
Više o

Zagrebačka filharmonija

,

Uroš Lajovic

,

Bijeli ciklus

U srijedu 6.6. Zagrebačka filharmonija zaključila je 140. jubilarnu sezonu i za tu prigodu u povodu Tijelova pripremila veliku svečanost glazbe: veličanstveni glazbeni ep - oratorij Mesija Georga Friedricha Händela, koji je vrijedilo doživjeti!

Orkestrom Zagrebačke filharmonije ravnao je prvi gost dirigent Zagrebačke filharmonije maestro Uroš Lajovic, a solističke dionice tumačili su prvorazredni vokalni solisti: sopranistica Marija Kuhar Šoša, mezzosopranistica Helena Lucić Šego, tenor Domagoj Dorotić i njemački bas Kay Stiefermann. Akademski zbor Ivan Goran Kovačić uvježbao je maestro Luka Vukšić.

Oratorij Mesija jest jedno od najomiljenijih remekdjela u cjelokupnoj povijesti glazbe, a njegova izvedba u srijedu bila je najbolji mogući način da se zaključi svečana 140. sezona koja je u skladu sa sloganom Zagrebačke filharmonije ponudila doista "bezbroj glazbenih doživljaja".

Brojni novi glazbeni izazovi sezone 2012./2013. koja je u pretplati već su pred nama, ali prije njih očekuje nas još jedan veliki glazbeni spektakl: u utorak 12.6. u zagrebačkoj Areni Zagrebačka filharmonija nastupa uz veliku violončelističku senzaciju - 2CELLOS i najavljuje koncertnu večer koja se ne smije propustiti!

07.06.2012. 12:27:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh