« Skijanje
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
bijeli cirkus

Veleslalomom u Söldenu počinje sezona skijanja

Nika Fleiss i Ana Jelušić te Ivica Kostelić i Natko Zrnčić-Dim glavne su hrvatske uzdanice u novoj sezoni

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)

Subotnji veleslalom otvorit će sezonu skijaških natjecanja, a pored tradicionalnog Svjetskog kupa skijaše očekuje i nastup na Zimskim olimpijskim igrama u veljači u Whistleru.

Ana Jelušić i Nika Fleiss na stazu u Söldenu izaći će u subotu, 24. listopada (9.45 i 12.45 sati), dok će Ivica Kostelić i Dalibor Šamšal skijati u isto vrijeme u nedjelju.

Očekivanja su, kao i svake godine velika, a najveći teret nakon Janičinog povlačenja ponovno će iznjeti Ivica Kostelić te Ana Jelušić i Nika Fleiss koje već imaju dovoljno iskustva u svjetskom skijanju.

Direktor hrvatske skijaške reprezentacije Vedran Pavlek od naših natjecatelja očekuje velike stvari: "Ove sezone želimo barem jedan veliki rezultat na Olimpijskim igrama i mali ili veliki Globus.

Nika Fleiss, koja se posljednjih sezona uglavnom borila s bolestima i ozljedama optimistična je uoči subotnjeg veleslaloma iako nije riječ o njenoj najjačoj discipline. "Treninzi su bili vrlo dobri. Brža sam od većine Njemica i Talijanki i nadam se bodovima", rekla je Nika za Jutarnji.

Najbolja hrvatska skijašica, Ana Jelušić, najavila je napredak u odnosu na prošlogodišnje rezultate: "Prvi ovosezonski cilj kojemu sam sve podredila jest povratak među sedam najboljih slalomašica, a onda je sve moguće."

23.10.2009. 20:14:24
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh