« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca
JOSIPOVIĆ NAKON KONZULTACIJA

Većina stranaka je za izbore u jesen

Predsjednik Republike izjavio je u obraćanju javnosti kako je iznimno zadovoljan konzultacijama koje je održao s parlamentarnim strankama

Fotografija vijesti
Više o

izbori

,

oporba

,

konzultacije

,

Ivo Josipović

,

stranke

Dodao je da je većina stranaka izrazila stav kako jasno treba definirati datum parlamentarnih izbora te da ne bi bilo dobro da se oni preklope s provođenjem referenduma o ulasku u EU, prenosi Hina. 

Kad je riječ o izborima većina stranaka je za to da se jasno definira termin izbora. Većina smatra da se parlamentarni izbori trebaju održati na jesen, a HDZ "misli nešto drukčije", kazao je Josipović i dodao kako vladajuća koalicija datum izbora želi odrediti nakon zaključenja pregovora o ulasku u EU. Spomenuli su kraj godine, no većina stranaka smatra da bi se taj termin trebao jasnije definirati, kazao je Josipović u obraćanju.

Dodao je kako su se sve stranke, osim HSP-a izjasnile o nužnosti zaključenja pregovora o ulasku Hrvatske u EU. "Osim HSP-a, sve ostale stranke jako su za cilj ulaska u EU i podupiru sve kako bi Hrvatska zaključila pregovore u lipnju ove godine", rekao je. Dijalog na političkoj sceni je zamro, a današnjim su konzultacijama otvorena vrata za razgovore oporbe i vladajuće koalicije, smatra predsjednik Josipović.

11.03.2011. 18:45:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    SportMagazin
    11.03.2011. 19:13
    većina naroda nije
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh