« Film
objavljeno prije 7 godina i 11 mjeseci
ANIMAFEST

Večeras se otvara Animafest u kinu Europa

Svjetski festival animiranog filma otvara se projekcijom nagrađenog animiranog filma Ernest i Celestina

Ernest i Celestina otvaraju Animafest
Ernest i Celestina otvaraju Animafest (Animafest)
Više o

nagrade

,

Animafest

,

otvaranje

,

pobjednik

Projekcijom nagrađivanog animiranog filma iz Velikog natjecanja Ernest i Celestina večeras će se u 20 sati u kinu Europa otvoriti Svjetski festival animiranog filma - Animafest Zagreb. Nešto prije same projekcije, kojoj će prisustvovati i jedan od triju autora, Benjamin Renner, okupljenim će se ljubiteljima autorske animacije obratiti festivalske producentice Vjera Matković i Olinka Vištica te umjetnički ravnatelj Daniel Šuljić. 

Iste večeri u kinu Europa u 22 sata održat će se projekcija južnokorejskog hladnokrvnog trilera Kralj svinja autora Sang-hoa Yeuna. Riječ je o odvažnom, uznemirujućem i nasilnom animiranom filmu o zlostavljanju, društvenom statusu i klasnim razlikama.

Iako se Animafest Zagreb 2013. službeno otvara u 20 sati, filmske projekcije počinju od jutra u Cineplexx Centru Kaptol, a među njima izdvajamo jedan od najgledanijih animiranih filmova u estonskoj povijesti, Lota i tajna mjesečevog kamena. S obzirom na to da je film sinkroniziran na hrvatski, bit će to prava poslastica za djecu od tri godine i starije. Niz filmova za djecu i mlade nastavlja Slika, očaravajući francuski film u kojem se napeta radnja događa unutar umjetničke slike, ujedno i jedan od devet kandidata za Grand prix Animafesta. 

Najbolje od europskog kratkog formata nove produkcije prikazuje program Cartoon d'Or u 18 sati. Među pet odličnih filmova nalazi se i Oh Willy..., prošlogodišnji dvostruki pobjednik Animafesta (Grand prix i Nagrada publike). Filmski program u utorak u Cineplexx Centru Kaptol zatvaraju dva dugometražna filma - Tito na ledu, iznimno zanimljiva adaptacija istoimenog stripa i putovanje po zemljama bivše Jugoslavije u potpunosti napravljeno od otpadaka: izgorjele cigarete, WC-papir, sve je to postalo dio paralelnog podzemnog svemira u kojem se preklapaju snovi, stvarnost i animacija. Kolumbijsko-francuska crna komedija Debeo, ćelav i onizak priča o usamljenom 46-godišnjaku Antoniju, koji je uvjeren kako je njegov životni neuspjeh posljedica njegova izgleda: on je proćelav, nizak i debeo. Film je rađen istom tehnikom kao i A Scanner Darkly, odličan film Richarda Linklatera.

Osim vrhunskog filmskog programa, Animafest svake godine šest festivalskih dana ispuni i zanimljivim popratnim programom. Jučer je u Galeriji Forum otvorena interaktivna izložba LEVEL UP!, koja prvi put u Zagrebu predstavlja svijet animacije nezavisno produciranih videoigara. S dvadeset recentnih radova etabliranih studija indie scene publika će se moći poigrati sve do 8. lipnja, svakog dana od 10 do 20 sati. Koristimo priliku i da vas podsjetimo na Animation goes MSU!, projekcije 16 animiranih radova na medijskoj fasadi MSU-a u Novom Zagrebu.


Pozivamo vas sve da nam se pridružite u užitku u obilju izvanredne animacije koju smo vam pripremili na ovogodišnjem Svjetskom festivalu animiranog filma - Animafest Zagreb.

Kako biste bili pravovremeno upoznati sa svim našim obavijestima, pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
www.facebook.com/pages/Animafest-Zagreb/127834380624564
Twitter
www.twitter.com/Animafest_Zg

04.06.2013. 08:46:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh