« Glazba
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
CRVENI CIKLUS

Vatreni Nikita za bezbroj glazbenih doživljaja

Nikita Borisoglebski u Brahmsovom remekdjelu pokazao je zašto je nositelj nekih od top nagrada velikih svjetskih natjecanja

Virtuoz Borisoglebski
Virtuoz Borisoglebski (ZF)
Više o

Zagrebačka filharmonija

,

Crveni ciklus

,

Nikita Borisoglebski

Rijetkim spojem elegancije i prirodnosti, u maniri velikih violinista ruske violinističke škole, sjajni ruski virtuoz Nikita Borisoglebski upalio je vatru Crvenog ciklusa Zagrebačke filharmonije.
Vatrenim tonovima svoje violine u petak 18.11. izveo je jedan od najzahtjevnijih koncerata violinističke literature - Koncerta u D-duru Johannesa Brahmsa, a ponovno do zadnjeg mjesta rasprodana dvorana s odobravanjem je pozdravila mladog virtuoza.

Zagrebačkom filharmonijom ravnao je naš poznati maestro Pavle Dešpalj, u nastavku nagradivši zagrebačku publiku izvedbama kultnih Sunčanih polja Blagoja Berse i atraktivnog Divertimenta Leonarda Bernsteina.

Bila je to vatrenim tonovima obojana večer u Crvenom ciklusu Zagrebačke filharmonije. A nakon velikih virtuoza, u koncertnu sezonu Zagrebačke filharmonije stiže maestro Vladimir Kranjčević i izvodi jedno od najvećih remekdjela svih vremena - Missu solemnis Ludwiga van Beethovena.

Sezona s "bezbroj glazbenih doživljaja" se nastavlja - Još uvijek nije kasno da dio sezone Zagrebačke filharmonije postanete i Vi!

19.11.2011. 11:13:10
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh