« Glazba
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
KD LISINSKI

Vatrena mladost uz Zagrebačku filharmoniju

Zagrebačka filharmonija ponovno ugošćuje najbolje mlade glazbenike s Muzičke akademije u Zagrebu.

Zagrebačka filharmonija za Muzičku akademiju
Zagrebačka filharmonija za Muzičku akademiju (ZF)
Više o

Muzička akademija

,

Zagrebačka filharmonija

,

Marie Spaemann

,

Tibor Szirovicza

,

Bianca Ban

,

Aljoša Jurinić

,

Nikolina Pinko

,

Matija Meić

,

Ana Batinica

,

Sara Beriša

Ove godine mlade će se nade predstaviti na čak dva koncerta! U utorak 18. i petak 21. siječnja ne propustite 8 sjajnih mladih glazbenika - doživite vatrenu mladost uz Zagrebačku filharmoniju!

Ovo je samo jedan od načina na koji naš br. 1 orkestar prepoznaje, prati i potiče mlade talentirane umjetnike na njihovu putu ususret budućem profesionalnom životu. Zagrebačka filharmonija posebno je ponosna što će u 140. godinu postojanja koju obilježava ove godine ući upravo ovim koncertima kojima promovira naše glazbene talente. Koncerti se održavaju pod visokim pokroviteljstvom predsjednika RH prof. dr.sc. Ive Josipovića.

Nastupi u velikoj koncertnoj dvorani uz filharmonijski orkestar neprocjenjivo su iskustvo, a nastup uz Zagrebačku filharmoniju i više je od toga: potvrda kvalitete, priznanje za vrsnost i vrijedan podatak u životopisu svakog mladog umjetnika.

A ove godine očekuje nas čak 8 mladih glazbenih lavova i lavica, koji su spremni pokazati svu raskoš svojih talenata: kompozitori Tibor Szirovicza i Bianca Ban sa svojim simfonijskim djelima, Marie Spaemann u Schumannovu Koncertu za violončelo, Aljoša Jurinić u Lisztovu 2. klavirskom koncertu, sopranistica Nikolina Pinko u Beethovenovoj ariji Ah! Perfido, op. 65, bas Matija Meić u Mozartovoj ariji Rivolgete a lui lo sguardo iz Così fan tutte, KV 584 te flautistica Ana Batinica i saksofonistica Sara Beriša u koncertima Iberta i Tomasija.

Bezbroj glazbenih doživljaja među kojima će doista biti teško odabrati! Zato ne birajte, već požurite! Doživite vatrenu mladost uz Zagrebačku filharmoniju! --- Ulaz je slobodan!

Program:

18.1.2011. utorak

TIBOR SZIROVICZA kompozicija
MARIE SPAEMANN violončelo
NIKOLINA PINKO sopran
ANA BATINICA flauta
Dirigent: ALUN FRANCIS

21.1.2011. petak

BIANCA BAN kompozicija
ALJOŠA JURINIĆ klavir
MATIJA MEIĆ bariton
SARA BERIŠA saksofon
Dirigent: TOMISLAV FAČINI

12.01.2011. 12:55:31
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh