« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina
GUŽVA NA NEBU

Varaždin: 18. i 19. lipnja održava se međunarodni zračni miting

"Bit će predstavljeno oko 100 vojnih i civilnih letjelica, i to će biti najbolji aeromiting ikad viđen na ovim prostorima", ističu organizatori CIAV-a

MiG
MiG (Wikipedija/MORH)
Više o

Varaždin

,

zrakoplovi

,

CIAV aeromiting

,

zračni miting

Na varaždinskom aerodromu 18. i 19. lipnja održat će se 4. Croatian International Airshow Varaždin - CIAV, najveći zračni miting u Hrvatskoj na kojem će nastupiti mnogi vrhunski piloti iz Hrvatske, Mađarske, Francuske, Slovenije, Italije, Srbije i Crne Gore, a možda i iz Švedske, najavili su danas na konferenciji za novinare u Varaždinu autor projekta Robert Mišak i direktor te manifestacije Ivan Šimić, javlja Hina.

"Bit će predstavljeno oko 100 vojnih i civilnih letjelica, i to će biti najbolji aeromiting ikad viđen na ovim prostorima", rekao je Mišak, ističući simulaciju bombardiranja zamišljenih ciljeva na zemlji kao jedan od najatraktivnijih programa.

Osim toga, bit će i mnogih iznenađenja, mnogo pirotehnike i specijalnih efekata, a posjetiteljima će zasigurno biti zanimljivo vidjeti i repliku borbenog zrakoplova iz Drugoga svjetskog rata - Štuke", rekao je Šimić.

Priredba se sastoji od dva dijela, izložbe letjelica koje će građani prijepodne moći razgledati, čak i letjeti u njima, a letački program oba dana počet će u 13 i trajat će do 18 sati. Kako je rečeno, potporu 4. CIAV-u dao je i predsjednik Republike Ivo Josipović.

27.05.2011. 17:19:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh