« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec
20. OBLJETNICA OS RH

Čestitka predsjednika Josipovića vojsci RH

Predsjednik Josipović među prvima je uputio svoju čestitku hrvatskoj vojski povodom velike obljetnice.

Fotografija vijesti
Više o

Hrvatska vojska

,

Ivo Josipović

,

20. obljetnica HV-a

,

OSRH

,

čestitka josipović

Povodom Dana Oružanih snaga i Dana Hrvatske kopnene vojske predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Ivo Josipović uputio je čestitku u kojoj je istaknuo da su pripadnice i pripadnici Oružanih snaga Republike Hrvatske oslonac i jamac sigurnosti građanima, društvu i državi, prenosi Hina.

Dana 28. svibnja obilježavamo dvadesetu obljetnicu postrojavanja Zbora narodne garde na stadionu NK Zagreb u Kranjčevićevoj ulici, obilježavamo i slavimo Dan Oružanih snaga Republike Hrvatske i Dan Hrvatske kopnene vojske.

Prigoda poput dvadesete obljetnice ustrojavanja Oružanih snaga povod je za prisjećanje na sve hrvatske slobodare, napose na hrvatske branitelje u obrambenom i oslobodilačkom Domovinskom ratu, na sve one koji su svojim djelovanjem i žrtvom doprinijeli hrvatskoj slobodi i samostalnosti, organiziranju i razvoju današnjih suvremenih Oružanih snaga i obrambenog i sigurnosnog sustava u cjelini.

Aktivnosti koje obavljate danas u zemlji i inozemstvu, angažman u stabilizacijskim i mirovnim misijama i operacijama Ujedinjenih naroda, NATO saveza i Europske unije, obučne i vježbovne aktivnosti, zajedničko i koordinirano djelovanje s civilnim organizacijama u protupožarnim zadaćama, zaštiti od poplava, medicinskom prevoženju unesrećenih i oboljelih, operacijama traganja i spašavanja, u svim situacijama kada su ugroženi životi građana i turista, imovina i prirodni resursi, pokazatelj su značaja i zahtjevnosti profesije, vaših poslova i zadaća, poručio je hrvatski predsjednik.

Oslonac ste, istaknuo je, i jamac sigurnosti građanima, društvu i državi. U vama, pripadnicima Oružanih snaga, u načinu na koji obavljate svoje zadaće u zahtjevnim međunarodnim operacijama, misijama i aktivnostima, naši partneri i saveznici prepoznaju suvremenu Hrvatsku.

Poštovani vojnici, dočasnici i časnici, namještenici i službenici, baštinici smo slobodarstva naših predaka. Svježa su sjećanja na goleme žrtve i doprinos hrvatskih branitelja u stvaranju i obrani suvremene Hrvatske.

Odgovorni smo za sadašnjost i budućnost demokratske, europske Hrvatske, za uvjete života generacija koje žive sadašnjost i onih koji će nas naslijediti, naveo je predsjednik u čestitki dodavši da je vojnički poziv specifičan, izazovan i nadasve odgovoran.

Znaju to svi bivši i sadašnji pripadnici Oružanih snaga, znaju to promaknuti i odlikovani pripadnici Oružanih snaga kojima, istaknuo je predsjednik Josipović, posebno čestitam na promaknućima i odlikovanjima.

Vojnicima angažiranima u međunarodnim misijama i operacijama, vama koji ste daleko od svojih obitelji, želim da i nadalje na ponos svih nas uspješno obavljate svoje zadaće i vratite se svojim najmilijima, obiteljima, prijateljima te u svoje matične postrojbe.

Još jednom, svima zajedno, čestitam dvadesetu obljetnicu Oružanih snaga Republike Hrvatske, stoji u čestitki predsjednika Josipovića.

27.05.2011. 13:03:49
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh