« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 7 mjeseci

Vapaji svijetu

Zimbabve proglasio izvanredno stanje traži pomoć zbog kolere

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

Zimbabve

,

kolera

,

epidemija kolere

Vlada Zimbabvea ocijenila je izvanredno stanje zbog epidemije kolere u kojoj je već više od 550 osoba smrtno stradalo u zemlji i pozvala u pomoć međunarodnu zajednicu, pišu u četvrtak službeni mediji.

"Apel će nam pomoći smanjiti broj bolesnih i mrtvih vezan uz sadašnju društveno-ekonomsku situaciju", izjavio je zimbabveanski ministar zdravstva David Parirenyatwa, a citirao državni dnevnik The Herald.

"Vlada je u srijedu objavila izvanredno stanje zbog epidemije kolere i nefunkcioniranja javnih bolnica te pozvala međunarodnu zajednicu u pomoć radi suočavanja sa situacijom", piše The Herald.

"Naše javne bolnice jednostavno ne funkcioniraju. Osoblje je demotivirano i treba nam vaša podrška kako bi ponovno počele raditi i obnavljanju našeg sustava zdravstva", kazao je ministar govoreći na sastanku karitativnih udruga.

Ministar je iznio podatke o 563 mrtve osobe, dok je UN govorio o brojci od 565 od kolovoza. Prema uredu za suradnju humanitarne pomoći UN-a, zabilježeno je 12.546 slučajeva kolere. (hina/metro-portal)

04.12.2008. 12:03:32
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh