« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
VRIJEDNO BLAGO

Van Goghova slika uzrokovala zbrku u Egiptu

Slika ''Makovi'' Vincenta Van Gogha ukradena je iz muzeja u Kairu, potom je javljeno da je pronađena, ali posljednje vijesti govore da ipak nije vraćena

vincent van gogh makovi
vincent van gogh makovi (Wikipedia/ilustracija)
Više o

Vincent van Gogh

,

utakmica Hajduk Barcelona

,

stajanje u redu

,

spori vozači

Slika Vincenta Van Gogha izazvala je pravu zbrku u Egiptu. Naime, prvo je javljeno da je ukradena iz muzeja Mahmuda Halila u Kairu, potom je ministar kulture Faruk Hosni rekao da je pronađena, no posljednja je vijest kako slika ipak nije vraćena egipatskim vlastima.

Ministar Hosni je nakon objave da je slika pronađena i da je zbog krađe uhićeno dvoje talijanskih državljana rekao da ranije informacije "nisu bile precizne i nisu ih potvrdile odgovarajuće agencije". Za državnu televiziju je izjavio da se "nastavljaju mjere kako bi se pronašlo sliku".

Slika nizozemskog slikara Vincenta Van Gogha, za koju Egipćani kažu da nosi naslov "Makovi" i da je vrijedna najmanje 50 milijuna dolara, ukradena je u subotu usred bijela dana. Platno je, uz djela Moneta, Renoira i Degasa bilo izloženo u muzeju Mahmuda Halila u kojem se čuva jedna od najvažnijih zbirki europske umjetnosti 19. i 20. st. na Bliskom istoku.

Ovo je drugi put da je ista slika ukradena iz kairskog muzeja. Prošli put se to dogodilo 1977. i policiji je trebalo deset godina da ju pronađe. (hina/metro-portal)

22.08.2010. 09:14:27
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh