« Seks
objavljeno prije 5 godina i 8 mjeseci
DA?!

Vaginalna masaža i bolji seks

Tzv. "ručna terapija" uključuje korištenje ruku za pomoć s držanjem i stavom osobe što poboljšava cirkulaciju krvi... i daje dobre rezultate u seksu

Pomozite same sebi :)
Pomozite same sebi :) (Shutterstock)
Više o

seks

,

vaginalna masaža

Vaginalna masaža zapravo je jedan od naziva za fizikalnu terapiju liječenja zdjelice, a osim samog liječenja, masaža može pomoći i ženama koje pate od bolova za vrijeme seksa.

Naime, masaža može pomoći u suzbijanju boli zdjelice, inkontinencije (pojave nedovoljnog mokrenja) i zatvora. Bolovi se mogu razviti zbog samog nezdravog načina života, ali i medicinskih problema koji mogu ležati ispod toga.

Sjedenje cijeli dan može opteretiti te utjecati na živce u leđima što može prenijeti bol i na područje ženskog spolnog organa (vulve). Također, promjene zbog vaginalnih infekcija ili predugo zadržavanje urina tokom dana mogu utjecati na jake bolove u zdjelici. 

Bol u zdjelici može itekako utjecati na kvalitetu života žene.

Bol za vrijeme seksa postaje stresna pojava što, naravno, utječe i na sam odnos s partnerom.

Fizikalna terapija za liječenje bolova obuhvaća grupu mišića zdjelice odgovornih za različite funkcije - kontrolu crijeva i mjehura, seksualnog uzbuđenja i orgazma te potpore zdjeličnih organa.  

Na samom početku terapije, važna je edukacija o anatomiji ženskog tijela. Nakon toga slijede vježbe opuštanja zdjelice te vježbe pravilnog disanja i istezanja kako bi opuštanje bilo efikasnije. Tzv. "ručna terapija" uključuje korištenje ruku za pomoć s držanjem i stavom osobe što poboljšava cirkulaciju krvi. Također, često se koriste i električne simulacije koje pospješuju kontrakcije mišića. 

13.08.2018. 21:34:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh