« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 3 mjeseca
PRIPAZITE :)

Uzroci anksioznosti u - našem domu

Simptome anksioznosti mogu ublažiti redovita tjelovježba, meditacija ili neka druga tehnika opuštanja, hobi u kojem uživamo i vođenje dnevnika

Kad su stvari van naše kontrole...
Kad su stvari van naše kontrole... (Pexels)
Više o

anksioznost

,

uzroci

,

okidači

Određena razina stresa normalna je stvar u današnje doba, čak neki psihijatri misle da je ona dobra za čovjeka jer ga potiče na djelovanje i na promjene, no anksioznost može uvelike narušiti kvalitetu života.

Simptome anksioznosti mogu ublažiti redovita tjelovježba, meditacija ili neka druga tehnika opuštanja, hobi u kojem uživamo i vođenje dnevnika.

Pomoći će i da eliminiramo što više okidača anksioznosti, a neki od njih - možda to niste očekivali, nalaze se i u prostoru u kojem živimo.

Buka - okidač za napadaj tjeskobe može biti i buka koja dopire u vaš stan. Primjerice ukoliko živite blizu aerodroma, prometnice ili u susjedstvu imate lajavog psa. No, ne brinite, postoji rješenje za ovaj problem, a krije se u tzv. bijeloj buci, odnosno zvuku vode, kiše, slapa, lišća ili nečeg sličnog, a sve ih može pronaći na internetu. Pomoći će i deblje zavjese na prozorima.

Kemikalije - na žalost, danas se kemikalije nalaze svud oko nas, ali ako patite od ansksioznosti trebali biste se infromirati o tome kako određene kemikalije utječu na naše tjelesno i mentalno zdravlje. Druga opcija je da zamijenite proizvode koje koristite s EKO inačicama ili napravite sami kod kuće svoje proizvode za čišćenje. 

Rasvjeta - LED rasvjeta, fluroescentna svjetla i plavo svjetlo koje emitiraju pametni telefoni i ekrani računala mogu pridonijeti napadaju tjeskobe. Pomoću rasvjete napravite u svome domu opušteniju i ugodniju atmosferu. "Hladnu" LED rasvjetu zamijenite  mekšom, "toplijom" rasvjetom, a pametni telefon prestanite koristiti dva sata prije odlaska na spavanje.

Zrak - zrak na većoj nadmorskoj visini može pojačati simptome anksioznosti, pokazala je studija objavljena u Journal of Travel Medicine. Na mentalno zdravlje negativno utječu ustajali zrak i smrad (bilo da se u blizini stana nalazi smetlište ili smrad dopire iz vaše kante za smeće u kuhinji). Redovito provjetrujte stan, razgrnite zavjese da uđe sunce, nabavite biljke.

17.01.2019. 18:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh