« Film
objavljeno prije 9 godina i 11 mjeseci
FZFF

Uzbudljiv vikend na Fantasticu

U večerašnjem programu očekuje nas uzbudljivi kineski film o ljutom rudaru koji se pobuni protiv korumpiranih seoskih vođa - Dodir grijeha

Fantastic Zagreb je sjajno posjećen
Fantastic Zagreb je sjajno posjećen (FZFF)
Više o

filmovi

,

program

,

Fantastic Zagreb

Zagrepčani okupirali Tuškanac i CineStar! Svjetske i regionalne projekcije oduševile su prvog vikenda 4. Fantastic Zagreb film festivala. Uzbudljivi filmski vikend protekao je u znaku napetog, nagrađivanog fantastičnog trilera Nimfa, a priču o nemilosrdoj sireni u prekrasnom okruženju ljetne pozornice kina Tuškanac predstavio je i sam redatelj Milan Todorović.

Oduševljen sam festivalom, atmosferom i prostorom gde se prikazuju filmovi. Ljetno kino Tuškanac je idealna lokacija za ovakav tip festivala. Uživao sam u projekciji mog filma okružen zagrebačkom publikom. Nadam se da cu doći ponovo vrlo brzo." - izjavio je redatelj Nimfe Milan Todorović.

Uz Nimfu, brojnu publiku iznenadio je i napeti triler s radnjom smještenom u tajnovitoj Rumunjskoj - Chimeres te fantastični klasik Waltera Hilla Ratnici podzemlja/The Warriors iz 1979 godine - za vrijeme kojeg je publika u glas pjevala 'Warrioooors come out to plaayayay'. Dah nam je zastao uz napeti argentinski suspens o ubojici koji i sam postaje lovina Duboki san te fenomenalan avanturističko-fantastični klasik David Lyncha Dina iz daleke 1984 koji je bio u potpunosti rasprodan u CineStaru u Branimir centru! Večeri fantastike i trilera ublažila je američka crna komedija Niske strasti s kojom se i završila nedjelja navečer.

U večerašnjem programu očekuje nas uzbudljivi kineski film o ljutom rudaru koji se pobuni protiv korumpiranih seoskih vođa - Dodir grijeha u 19h u CineStaru Zagreb; te višestruko nagrađivani posljednji film japanskog genija animiranih filmova, Hayao Miyazakia Vjetar se diže na ljetnoj pozornici Tuškanac u 21:30. Za kraj uzbudljive večeri u sklopu programa klasika Sretan rođendan! koji ove godine obilježava velike obljetnice nekoliko vrhunskih filmova, očekuje nas popularni avanturistički akcijski triler Pobješnjeli Max Georgea Millera iz 1979. godine. Svi oni koji slave rođendan na dan prikazivanja filma koji nas očekuje u 23.30 sati na ljetnoj pozornici kina Tuškanac imaju pravo na besplatan ulaz uz predočenje osobne iskaznice.

Ulaznice za festival mogu se kupiti u Kinu Europa od 12 do 20.30 sati svaki dan, te na blagajni ljetne pozornice kina Tuškanac od 20.30 do 23.30 sati. Ulaznice za projekcije u CineStaru mogu se kupiti na webu i blagajnama CineStara. Cijena ulaznice je 27 kn, tjedne 150 kn, te tjedne studentske 120 kn. Svaka kupljena ulaznica osigurava gledateljima i 15% popusta na hranu i piće u pivnicama Medvedgrad, partneru festivala.

Fantastic je ove godine i dog-friendly te svima koji na projekcije na Tuškancu odluče povesti svog ljubimca osigurava besplatan ulaz. Od ove godine Fantastic je i eco-friendly te je svoj katalog pretvorio u digitalno izdanje koje je dostupno svima na festivalskom webu. Program klasika Sretan rođendan! još je jedna ovogodišnja novost i svim sretnicima koji na dan projekcija slave svoj rođendan osigurava besplatan ulaz na projekciju klasika.

Za više informacija o festivalu i raspored projekcija u idućim danima posjetite www.fantastic-zagreb.com

30.06.2014. 15:53:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh