« Seks
objavljeno prije 12 dana i 23 sata
OPA :)

Uz biljnu hranu bolji i ljubavni život

Libido u žena raste do 383 % nakon prelaska na biljnu prehranu, koja pomaže i kod impotencije

Zanimljivo je znati...
Zanimljivo je znati... (Arhiva)
Više o

seks

,

vegani

,

biljna hrana

Svi su već upoznati s brojnim prednostima veganske prehrane na ljudsko zdravlje: zna se da takva prehrana poboljšava zdravlje srca i pomaže pri mršavljenju, ali i u prevenciji i liječenju brojnih bolesti. Svjetska zdravstvena organizacija proglasila je prerađeno meso kancerogenim, a nedavna istraživanja dokazala su da konzumacija životinjskih bjelančevina može dovesti do povećanog rizika od karcinoma usne šupljine. Istraživanja o štetnosti mesa ima puno, no manje je poznato da veganska prehrana može povećati libido u žena, produljiti muškarcima erekciju i općenito poboljšati seksualni život. 

„Žene koje prijeđu na vegansku prehranu primjećuju povećanje libida do čak 383 %", zaključili su istraživači sa Sveučilišta Stanford dok su uspoređivali utjecaj veganske prehrane u odnosu na prehranu mesom u jednojajčanih blizanaca, o čemu je objavljen megapopularni dokumentarac „Ono si što jedeš: Eksperiment s blizancima". Sudionici su prošli kroz razne pokuse kako bi se istražilo kako određena hrana može utjecati na tijelo.

Da bi ispitali ima li biljna hrana utjecaj na razinu libida, kod dva para blizanki koristili su laboratorijsku opremu za mjerenje razine seksualnog uzbuđenja. Pokus je prvi put proveden prije nego što su prešle na biljnu prehranu, a potom je ponovljen osam tjedana kasnije kako bi se vidjelo je li biljna prehrana imala ikakav utjecaj na njihove seksualne nagone. Kod sve četiri žene razine libida znatno su porasle, a kod jedne od blizanki čak do 383 %.  Znanstvenici koji su proveli istraživanje pretpostavljaju da hranjive tvari u povrću pomažu poboljšati protok krvi u genitalije.

Iako nisu istražili i može li veganska prehrana imati isti seksualni učinak na muškarce, ranije je već provedeno takvo istraživanje. Naime, u Netflixovu dokumentarcu „The Game Changers" vodeći izaslanik Američke urološke udruge dr. Aaron Spitz izveo je zanimljiv pokus kako bi to ustvrdio. Jednu večer hranio je tri američka sportaša tortiljama s povrćem, a drugu večer tortiljama s mesom. Zaključio je da muškarci u prosjeku nakon biljnog obroka imaju gotovo pet puta dulju erekciju, a erekcija im je i do 13,5 % čvršća.

Već godinama razna istraživanja potvrđuju da vegetarijanci i vegani imaju bolji seksualni život, a organizacija PETA napravila je i cijelu kampanju i reklamu temeljenu na toj tvrdnji. Liječnici se slažu da jedenje mesa začepljuje krvne žile koje dovode krv u sve organe, ne samo srce, što znači da jedenje mesa može uzrokovati impotenciju. Vegani u odnosu na mesojede imaju više energije i devet puta manju vjerojatnost da će postati pretili, a to onda utječe i na bolji ljubavni život.

Viagra i drugi lijekovi protiv impotencije i za povećanje libida mogu vam pomoći jednokratno, ali biljna prehrana može pomoći na duge staze. Najbolji način za sprječavanje začepljenja arterija, kao i brojnih drugih stanja koja uzrokuju impotenciju i manjak libida, jest prehrana bogata vlaknima uključujući puno voća, povrća i cjelovitih žitarica", zaključuju Prijatelji životinja. Pozivaju sve da se prijave na Vege izazov kako bi saznali i o brojnim drugim prednostima takve prehrane.

Više informacija može se pronaći na www.prijatelji-zivotinja.hr.
16.04.2024. 19:48:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh