« Svijet
objavljeno prije 5 godina i 9 mjeseci
NOVE RUTE

Uvodi li Njemačka zbog izbjeglica i granične kontrole prema Švicarskoj i Francuskoj?

Povećan broj izbjeglica koje preko Španjolske ulaze u Europu izazvao je novu bojazan u Njemačkoj. U Ministarstvu unutarnjih poslova već glasno razmišljaju o uvođenju kontrola na granicama prema Švicarskoj i Francuskoj

Novi cilj je - Španjolska
Novi cilj je - Španjolska (Twitter)
Više o

Španjolska

,

migranti

,

izbjeglice

Državni tajnik u Ministarstvu unutarnjih poslova zadužen za pitanje migracija, Helmut Teichmann, rekao je u razgovoru za nedjeljno izdanje dnevnika Bild da će Njemačka, ako se pokažu opravdanim bojazni da većina izbjeglica koje posljednjih dana u povećanom broju dolaze iz Afrike do Španjolske, želi doći do Njemačke, biti uvedene kontrole na šengenskim granicama prema Švicarskoj i Francuskoj.

Teichmann je istodobno naglasio kako je Njemačka vlada spremna pomoći Španjolskoj u vezi s najnovijim valom izbjeglica koja je, otkako je Italija počela blokirati svoje luke za izbjegličke brodove, suočene s povećanim brojem izbjeglica koje iz Afrike stižu na njezino tlo.

Španjolska je zamijenila Italiju i Grčku

U prvoj polovini ove godine u Španjolsku je, po prvi put od 2015. stiglo više izbjeglica nego u Italiju. Od 23.500, koliko ih je u prvih šest mjeseci pristiglo u Španjolsku, najveća većina dolazi iz zemalja subsaharske Afrike.

Usprkos visokim brojkama, Sredozemlje je još uvijek, prema informacijama UNHCR-a, najopasnija izbjeglička ruta. Samo u lipnju i srpnju prilikom pokušaja prelaska u Europu život je izgubilo više od 80 osoba, javlja UN.

Piše: DW
06.08.2018. 08:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh