« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 2 mjeseca
EU

Uvedene vize Rusima, Ukrajincima i Turcima

Režim viza za zemlje izvan EU počinje vrijediti od danas, turistički radnici zabrinuti

Još nemamo euro, ali imamo vize
Još nemamo euro, ali imamo vize (Shutterstock)
Više o

EU

,

Turska

,

Ukrajina

,

Rusija

,

vize

Prihvaćanjem viznog režima EU-a i slijedom Uredbe hrvatske Vlade, od 1. travnja ove godine u Hrvatskoj se i prema svim turistima iz zemalja nečlanica EU-a počinje provoditi klasični vizni režim te će im za ulazak u Hrvatsku biti potrebna viza.

Prema najavama iz turističkog sektora može pojaviti problem dolazaka turista iz pojedinih zemalja, posebno Rusije, Ukrajine i Turske iz kojih je u zadnjih nekoliko godina zabilježeno povećanje turističkog prometa.

Kako bi se umanjio taj problem i omogućio nastavak dobrog prometa iz tih zemalja, Ministarstvo turizma je zadnjih nekoliko mjeseci u suradnji s Ministarstvom vanjskih i europskih poslova (MVEP) te ostalim institucijama i strukovnim udrugama radilo na iznalaženju mogućnosti za pojednostavljenje dobivanja viza.

Ministar turizma Darko Lorencin najavio je kako će se natječajem izabrati agencije koje će na tim tržištima prikupljati potrebne dokumente za izdavanje hrvatskih viza te na taj način ubrzati procedure, kao i da je MVEP već uputilo više osoba u te zemlje zbog pripreme.

01.04.2013. 15:11:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh