« Nogomet
objavljeno prije 10 godina
5:1

Utakmica Dinamo - Koper u pretkolu Lige prvaka je namještena?

Slovenska policija istražuje namještanje utakmica slovenskih klubova, a ispitan je i bivši igrač Dinama Kristijan Polovanec

Sumnja se da je utakmica Dinamo - Koper namještena
Sumnja se da je utakmica Dinamo - Koper namještena (Shutterstock)
Više o

namještanje utakmica

,

Dinamo Koper

,

Kristijan Polovanec

Slovenska policija započela je s ispitivanjima i privođenjima u vezi s namještanjem utakmica slovenskih nogometnih klubova, a među igračima koji su ispitani navodno je i bivši igrač zagrebačkog Dinama Kristijan Polovanec, danas član Kopra.

Prema pisanju pojedinih medija postoji sumnja da je namještena utakmica drugog pretkola Lige prvaka između zagrebačkog Dinama i slovenskog Kopra koja je igrana 13. srpnja u Zagrebu, a završila je pobjedom Dinama 5:1. Policija je ispitala Polovaneca, bivšeg igrača Amira Kariča, te igrača Mirana Pavlina koji je nakon te utakmice napustio klub, no kasnije se vratio na funkciju sportskog direktora.

Glasnogovornik slovenske policije Drago Menegalija je potvrdio kako policija u istrazi surađuje i s drugim državama, ali nije želio otkriti druge detalje. "Trenutačno smo u fazi istrage u kojoj vam ništa konkretnije ne mogu otkriti," kazao je Menegalija za slovensku novinsku agenciju STA.

Glavni tajnik Slovenskog nogometnog saveza (NZS) Aleš Zavrl također nije imao puno više informacija. "Ne mogu ništa komentirati. S policijom do sada nismo imali nikakve kontakte i vjerujem kako će nas uskoro o svemu obavijestiti. NZS je u svakom trenutku spreman pomoći pravosudnim ili policijskim organima," dodao je Zavrl za STA.

Predsjednik Slovenskog udruženja prvoligaša Brane Florjanič potvrdio je da je policija bila u koparskom klubu i obavila nekoliko informativnih razgovora. "To su za sada jedine informacije koje posjedujem. Policija obavlja svoj posao, a mi svoj. Ukoliko se nešto zaista dokaže postupit ćemo u skladu s našim pravilnikom," kazao je Florjanič.

Za sada je poznato da je policija ušla u Koper, a na listi sumnjivih klubova navodno su ptujska Drava, Nafta iz Lendave te ljubljanska Olimpija. (hina/metro-portal)

18.11.2010. 19:06:51
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh