« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

Ususret državnoj maturi

Cilj kampanje je informiranje učenika 3. razreda srednjih škola

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Mario Pušić)
Više o

državna matura

,

MZOŠ

,

Ministarstvo znanosti

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa (MZOŠ) i Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja u ponedjeljak će početi veliku obrazovnu kampanju "Ususret državnoj maturi" kojoj je cilj informirati i uputiti sve učenike 3. razreda srednjih škola o tomu što je to i što im donosi državna matura.

Prvoga dana kampanje posjetit će se škole u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku. Tijekom kampanje obići će se svih 386 srednjih škola u Republici Hrvatskoj (gimnazije, strukovne i umjetničke škole). Svi učenici dobit će i brošuru "Ususret državnoj maturi" na kojoj su, osim predstavnika Ministarstva i struke, sudjelovali i sami učenici - srednjoškolci, navodi se u današnjem priopćenju MZOŠ-a.

Tijekom kampanje učenici će moći saznati što im donosi državna matura, koju će, kao prva generacija učenika u povijesti hrvatskoga obrazovnog sustava RH, polagati gimnazijalci 2009./2010. ,a moći će ju, ako to žele, polagati i učenici drugih srednjih škola.

Nakon prezentacije o ključnim pitanjima i temama vezanim uz državnu maturu, učenici će i sami moći postavljati pitanja koja ih još eventualno muče. (HINA)

07.09.2008. 20:10:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh