« Studentski i mali sport
objavljeno prije 12 godina i 1 mjesec
STUDENTSKI SPORT

Uspješno Sveučilišno državno prvenstvo

Na Sveučilišnom sportskom prvenstvu RH ove godine dominirale studentice zagrebačkog Sveučilišta

Natjecalo se preko 500 studenata
Natjecalo se preko 500 studenata (Arhiva)
Više o

sveučilišno prvenstvo

,

studenti sportaši

Ove je godine Sveučilišno državno prvenstvo održano od 07. do 10. lipnja u Zagrebu. Nakon Vinkovaca protekle dvije godine, više od 500 studenata i studentica iz svih sveučilišnih centara natjecalo se u našem glavnom gradu.

Ponajbolji studenti sportaši iz Zagreba, Osijeka, Rijeke, Splita, Pule, te Veleučilišta iz Karlovca,Vukovara, Slavonskog Broda i VERNA, svoje su vještine i sportska dostignuća dva dana prezentirali u mnogim zagrebačkim sportskim dvoranama, dok je odbojka na pijesku igrana na terenima SRC Jarun.

Nakon regionalnih kvalifikacija, ekipe koje su izborile pravo nastupa na završnici u Zagrebu, svoje su snage odmjerili u 8 sportova: futsalu, košarci, odbojci, odbojci na pijesku, rukometu, stolnom tenisu, tenisu te šahu.

Studentice zagrebačkog Sveučilišta ovog su puta uvjerljivo bile najuspješnije uzevši 5 zlata. Dominirale su u stolnom tenisu, tenisu, košarci, odbojci i rukometu. U futsalu su bolje bile Splićanke, a u odbojci na pijesku su najbolje bile Riječanke.

U muškoj konkurenciji, slavilo se u svim sveučilišnim centrima podjednako.

U futsalu najbolji su bili studenti VERNA iz Zagreba, u košarci studenti splitskog Sveučilišta, u rukometu osječkog Sveučilišta, u tenisu studenti iz Pule dok su u stolnom tenisu i šahu pobijedili Zagrepčani.

Uz primjereno ponašanje na sportskim terenima, naša akademska budućnost mogla se i zabaviti, pa je organizator Hrvatski sveučilišni sportski savez, nakon proglašenja najboljih organizirao zabave u Roko-Akademiji i Mansion klubu na Jarunu.

28.06.2012. 20:28:57
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh