Metro-portal.hr

objavljeno 28.06.2012. 20:28:57
STUDENTSKI SPORT

Uspješno Sveučilišno državno prvenstvo

Na Sveučilišnom sportskom prvenstvu RH ove godine dominirale studentice zagrebačkog Sveučilišta

Natjecalo se preko 500 studenata
Natjecalo se preko 500 studenata (Arhiva)

Ove je godine Sveučilišno državno prvenstvo održano od 07. do 10. lipnja u Zagrebu. Nakon Vinkovaca protekle dvije godine, više od 500 studenata i studentica iz svih sveučilišnih centara natjecalo se u našem glavnom gradu.

Ponajbolji studenti sportaši iz Zagreba, Osijeka, Rijeke, Splita, Pule, te Veleučilišta iz Karlovca,Vukovara, Slavonskog Broda i VERNA, svoje su vještine i sportska dostignuća dva dana prezentirali u mnogim zagrebačkim sportskim dvoranama, dok je odbojka na pijesku igrana na terenima SRC Jarun.

Nakon regionalnih kvalifikacija, ekipe koje su izborile pravo nastupa na završnici u Zagrebu, svoje su snage odmjerili u 8 sportova: futsalu, košarci, odbojci, odbojci na pijesku, rukometu, stolnom tenisu, tenisu te šahu.

Studentice zagrebačkog Sveučilišta ovog su puta uvjerljivo bile najuspješnije uzevši 5 zlata. Dominirale su u stolnom tenisu, tenisu, košarci, odbojci i rukometu. U futsalu su bolje bile Splićanke, a u odbojci na pijesku su najbolje bile Riječanke.

U muškoj konkurenciji, slavilo se u svim sveučilišnim centrima podjednako.

U futsalu najbolji su bili studenti VERNA iz Zagreba, u košarci studenti splitskog Sveučilišta, u rukometu osječkog Sveučilišta, u tenisu studenti iz Pule dok su u stolnom tenisu i šahu pobijedili Zagrepčani.

Uz primjereno ponašanje na sportskim terenima, naša akademska budućnost mogla se i zabaviti, pa je organizator Hrvatski sveučilišni sportski savez, nakon proglašenja najboljih organizirao zabave u Roko-Akademiji i Mansion klubu na Jarunu.

28.06.2012. 20:28:57
http://metro-portal.hr/uspjesno-sveucilisno-drzavo-prvenstvo/72272/