« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 7 mjeseci
SAVJETI :)

Uspješno odvikavanje od pametnog telefona - kako i zašto?

Nove tehnologije nisu u potpunosti loše, no zabrinjava učinak stalne izloženosti brojnim informacijama koje su često u potpunosti nepotrebne i jako opterećuju um

Riješite se ovisnosti!
Riješite se ovisnosti! (Arhiva)
Više o

ovisnost

,

odvikavanje

,

pametni telefoni

,

digitalna detoksikacija

Digitalna detoksikacija vjerojatno je protrebna svakom mlađem od 60 godina - ako u svakom slobodnom trenutku posežete za svojim pametnim telefonom, možda bi tu praksu trebalo prekinuti, smatraju liječnici te dodaju da to ni u kojem slučaju ne smijete učiniti naglo.

Berlinska psihologinja Iris Hauth preporučuje postupno odvikavanje od neprekidne ovisnosti o protoku informacija.

Hauth preporučuje da se pribjegne svojevrsnom samodiscipliniranju, odnosno da osoba sama odredi vrijeme u danu kada dva do tri sata neće koristiti smartphoneSama sam se disciplinirala na način da ne koristim pametni telefon od sedam do 11 sati navečer, kazala je.

Naravno, tijekom vikenda se svakako treba suzdržati od čitanja radne e-pošte. Neke tvrtke svojim zaposlenicima to zabranjuju.

Nove tehnologije nisu u potpunosti loše, kaže Hauth te dodaje da je zabrinjava učinak stalne izloženosti brojnim informacijama koje su često u potpunosti nepotrebne i jako opterećuju um.

Smatra da negativno utječu na pamćenje i koncentraciju, no njezine pretpostavke nisu znanstveno utemeljene.

Hauth dodaje i da prijatelje i članove obitelji treba podsjetiti da su aplikacije poput Facebooka i WhatsAppa tek pomagala, a ne i zamjena za komunikaciju.

17.10.2017. 11:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh