« Zagreb
objavljeno prije 10 godina i 2 mjeseca
ODLIČNA AKCIJA

Uspješna prosvjedna vožnja biciklista po Zagrebu

VIDEO - Skoro tisuću biciklista skupilo se oko muzeja Mimara i podržalo inicijativu za bolju biciklističku infrastrukturu u u gradu

Fotografija vijesti
Više o

Sindikat biciklista

,

prosvjedna vožnja

U organizaciji Sindikata biciklista, u centru Zagreba u nedjelju poslijepodne održana je jednosastna prosvjedna vožnja biciklista. Više stotina biciklista započelo je vožnju ispred Mimare, a završilo na Zrinjevcu. Ruta je bila kroz Masarykovu, Teslinu, Zrinjevac, Palmotićevu, Tomislavov trg, Savsku do Zrinjevca gdje je bio kraj prosjvedne vožnje. 

Tijekom vožnje grašani su mahali povorci, a vozači automobila strpljivo čekali da povorka prođe. Organizatori su zadovoljni, dijelili su se badgevi i naljepnice organizatora, sve to uz glazbu - himnu biciklista skupine Queen "I love to ride my bicycle".

Hoće li gradski političari uvažiti ovu inicijativu i učiniti nešto za poboljšanje biciklističke infrastrukture, vidjet ćemo. 

Sindikat biciklista je udruga koja se bori za zaštitu i promicanje prava biciklista.
To znači poboljšanje biciklističke infrastrukture za sve (smislene biciklističke staze, signalizacija, parkirališta) i olakšavanje biciklističkog života naših članova (npr. zajedničko ostvarivanje popusta, zajedničko nabavljanje biciklističke opreme...) 

04.07.2011. 07:41:46
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
 1. avatar
  crozona.net
  04.07.2011. 10:21
  Mogli bi onda napraviti nešto u obrazovanju biciklista "samoubojica" koji se vozaju po sredini ceste...
 2. avatar
  la
  04.07.2011. 10:41
  I u obrazovanju vozača auta da bicikl tretiraju kao ravnopravnog sudionika u prometu i zaobilaze ga s barem metar širine umjesto centimetar, tako da ne mora doći do susreta retrovizera i biciklista. Biciklisti su najnepoželjnija skupina u prometu, ne vole ih ni vozači ni pješaci i svi im stalno nešto predbacuju. Ima ludih vozača i s jedne i druge strane doduše ali auto vozač je zaštićen a biciklistu je dovoljno da ga malo okrzneš da padne...
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh