Metro-portal.hr

objavljeno 04.07.2011. 07:41:46
ODLIČNA AKCIJA

Uspješna prosvjedna vožnja biciklista po Zagrebu

VIDEO - Skoro tisuću biciklista skupilo se oko muzeja Mimara i podržalo inicijativu za bolju biciklističku infrastrukturu u u gradu

Fotografija vijesti

U organizaciji Sindikata biciklista, u centru Zagreba u nedjelju poslijepodne održana je jednosastna prosvjedna vožnja biciklista. Više stotina biciklista započelo je vožnju ispred Mimare, a završilo na Zrinjevcu. Ruta je bila kroz Masarykovu, Teslinu, Zrinjevac, Palmotićevu, Tomislavov trg, Savsku do Zrinjevca gdje je bio kraj prosjvedne vožnje. 

Tijekom vožnje grašani su mahali povorci, a vozači automobila strpljivo čekali da povorka prođe. Organizatori su zadovoljni, dijelili su se badgevi i naljepnice organizatora, sve to uz glazbu - himnu biciklista skupine Queen "I love to ride my bicycle".

Hoće li gradski političari uvažiti ovu inicijativu i učiniti nešto za poboljšanje biciklističke infrastrukture, vidjet ćemo. 

Sindikat biciklista je udruga koja se bori za zaštitu i promicanje prava biciklista.
To znači poboljšanje biciklističke infrastrukture za sve (smislene biciklističke staze, signalizacija, parkirališta) i olakšavanje biciklističkog života naših članova (npr. zajedničko ostvarivanje popusta, zajedničko nabavljanje biciklističke opreme...) 

04.07.2011. 07:41:46
http://metro-portal.hr/uspjesna-prosvjedna-voznja-biciklista-po-zagrebu/60907/