« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 9 mjeseci
ZANIMLJIVO

Uspjeh donosi sreću ... ili je ipak obrnuto?

Istraživanja su potvrdila da su ljudi koji postignu cilj za kojim žude kratkoročno zadovoljni i već gledaju kojem se cilju dalje okrenuti

Sreća je ipak na prvom mjestu
Sreća je ipak na prvom mjestu (FreeDigitalPhotos)
Više o

uspjeh

,

sreća

Sreća je ta koja donosi uspjeh, a ne obrnuto, tvrdi profesor s Harvarda objašnjavajući da je prva pogreška koju radimo jurnjava za uspjehom misleći da će nam to donijeti zadovoljstvo, a zapravo je priča postavljena potpuno drugačije.

Cijeli niz istraživanja do sada je potvrdio da dostizanje nekog cilja uzrokuje tek kratkoročno zadovoljstvo i potrebu za postavljanje novog cilja, a istraživanje profesora Shawna Achora pokazalo je da povećanje sreće povećava i uspjeh.

Njegov je savjet jednostavan - prvo je potrebno pojačati svoj optimizam i produbiti veze s drugim ljudima kako bi se pojačao osjećaj sreće, što će onda za sobom povući i veći uspjeh u poljima gdje nam je to važno. 

Ukratko - povećajte razinu sreće i napravili ste najbolji mogući temelj za uspjeh do kraja života, a s promjenama u razini sreće mijenjat će se i uspjeh.

Takvo razmišljanje podržavaju i istraživanja - primjerice, u jednom je dokazano da optimističniji trgovci imaju bitno bolje rezultate prodaje, za petinu u prvoj godini i čak 57 posto u drugoj godini rada.

Stoga, Achor zaključuje - vještine donose tek četvrtinu uspjeha, dok dugoročni poslovni uspjeh zavisi od ostale tri četvrtine koje trebaju biti optimizam temeljen na vjerovanju da svojim radom možemo promijeniti stvari na bolje.

Ako uz to imate dovoljno društvenih kontakata koji će vam pomoći da se izborite sa stresom, vaš je uspjeh pitanje dana ...

17.08.2016. 18:12:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh