« Kultura
objavljeno prije 8 godina i 2 mjeseca
DOGAĐANJA

Uskoro počinje 15. izdanje Tjedna Izraela!

Tijekom jubilarnog 15. izdanja Tjedna Izraela, posjetitelje očekuje raznovrstan kulturno - zabavni program i to na nekoliko zanimljivih lokacija

Sjajan Tjedan Izraela
Sjajan Tjedan Izraela (Arhiva)
Više o

15. Tjedan Izraela

,

program

Tjedan Izraela je kulturna manifestacija koju Židovska općina Zagreb organizira već petnaestu godinu zaredom s ciljem približavanja izraelske i židovske tradicije i kulture hrvatskoj publici.

Projekt je u svojim počecima koncipiran kao skup tjednih događanja u Zagrebu (unutar židovske sedmice, od nedjelje do Šabata). S godinama se broj programa povećavao, a uključene su i pozornice u drugim gradovima u Hrvatskoj: Čakovcu, Sisku, Dubrovniku, Koprivnici, Virovitici, Osijeku i Splitu.

Ove su godine snage udružene s Koncertnom direkcijom Zagreb te židovskim općinama Čakovec i Koprivnica. Zajednički je angažman omogućio čak šest hrvatskih premijera: Koncert Tria Helmuta Eisela, predstavu Gospođa Roza, koncert Kontra - Kvarteta, koncert Tria Solenza, koncert etno glazbene skupine Shira u'tfila u novoj postavi, jedan izdavački projekt te nastup svjetske House senzacije, DJ Yaniva Tala.

Otvorenje Tjedna Izraela je u subotu 23.studenog u muzeju Mimara uz dva zanimljiva glazbena programa koji počinju u 20 sati nastupom mješovitog pjevačkog zbora Židovske općine Zagreb - Lira, te Tria Solenza kojeg predvodi Bruno Philipp.

25. studenoga, u ponedjeljak, program se nastavlja u Mimari, neobičnim sastavom, Shira U'ftila koji je spojio umjetnike iz Srbije, Izraela i Indije, a koji se bave istraživanjem, aranžiranjem i izvedbom glazbe Balkana, Mediterana i Bliskog istoka.

26. studenoga (utorak) program se nastavlja u zanimljivom prostoru Maxi Puba na Borongaju gdje će nastupiti jedan od najboljihklarinetista današnjice Helmut Eisel, uz Stefana Engelmanna na kontrabasu, i od prošle godine publici poznatog Almira Meškovića na harmonici. Ovaj dinamični trio izvest će program pod nazivom „Klezmer in the Air", spoj klezmera i jazza.

Četvrtak, petak i subota rezervirani su za kazalište, kada će Čakovec, Koprivnica i Zagreb ugostiti predstavu „Gospođa Roza" sa Sekom Sablić u glavnoj ulozi, u režiji Stefana Sablića, kojom će se u zagrebačkom kazalištu „Vidra" 30. studenog Tjedan Izraela i zatvoriti.

Za mlađu publiku, ugošćujemo eminentnog izraelskog DJ-a Yaniva Tala koji će zagrijati plesni podij u kultnom zagrebačkom klubu The Room, u petak 29. studenoga.

Ulaznice za sva događanja u prodaji su putem sustava www.entrio.hr a više informacija o rasporedu, lokacijama i cijenama ulaznica možete pronaći na web stranici www.tjedan-izraela.org.

12.11.2013. 13:36:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh