« Biznis
objavljeno prije 9 godina i 7 mjeseci
EU FONDOVI

Uskoro kreću potpore - preko 200 milijuna kuna za male i srednje poduzetnike

Ovo su prvi "pravi" natječaji iz Europskog fonda za regionalni razvoj, u svom punom sjaju i obujmu, sjajna prilika za poduzetnike

EU fondovi su dostupni
EU fondovi su dostupni (FreeDigitalPhotos)
Više o

EU fondovi

,

projekti

Na Partnerskim konzultacijama o prijedlogu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020." koje je  u Zagrebu organiziralo Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU, ovaj su tjedan najavljena tri natječaja za mala i srednja poduzeća u ukupnoj vrijednosti 203 milijuna kuna, koji će biti otvoreni do kraja godine, a najkasnije u siječnju.

Ovo su prvi "pravi" natječaji iz Europskog fonda za regionalni razvoj, u svom punom sjaju i obujmu, sjajna prilika za poduzetnike.

Sredstva su dostupna za ulaganja malih i srednjih poduzeća u unapređenje postojećih tehnologija i razvoj novih proizvoda, procesa i usluga, u iznosu od 180 milijuna EUR

Za podršku poduzećima za ispunjavanje standarda i certificiranje proizvoda u svrhu povećanja konkurentnosti i pristupa međunarodnim tržištima dostupno je 20 milijuna EUR, a primjena informacijske i komunikacijske tehnologije za poboljšanje poslovnih procesa s ciljem poticanja razvoja, rasta i konkurentnosti mikro, malih i srednjih poduzeća u slabije razvijenim područjima (1.i 2. kategorija indeksa razvijenosti) financirat će se s 3 milijuna EU.

Kako navode stručnjaci na portalu eufondovi.hr, treba se pripremiti na vrijeme, pa ih kontaktirajte u slučaju da želite povući sredstva iz europskih fondova.

13.11.2014. 10:07:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh