« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina
MJESEC DANA

USKOK zatražio zatvor za osumnjičene iz akcije Offside

Akcijom "Offside" obuhvaćeno je 19 prvoligaških nogometaša i nogometnih djelatnika te trojica navodnih organizatora

Offside USKOK
Offside USKOK (Akcijom "Offside" obuhvaćeno je 19 prvoligaških nogometaša i nogometnih djelatnika te trojica navodnih organizatora)
Više o

USKOK

,

namještanje utakmica

,

kladioničarska afera

,

torta Valentinovo

,

shooting stars

,

najveće ekonomije svijeta

USKOK je za 21 osumnjičenog za namještanje prvoligaških nogometnih utakmica zatražio jednomjesečni istražni zatvor, a o tom zahtjevu poslijepodne će na posebnom ročištu odlučiti sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda Ratko Šćekić.

Akcijom "Offside" obuhvaćeno je 19 prvoligaških nogometaša i nogometnih djelatnika te trojica navodnih organizatora namještanja utakmica i kladioničarskih prijevara, no na sud na Zrinjevcu jutros nije doveden jedan od osumnjičenih jer je, kako se neslužbeno doznaje, priznao nedjelo pa je pušten da se brani sa slobode. Za sada nije poznato tko je to priznao krivnju i pristao na suradnju s USKOK-om.

Ročište zatvoreno za javnost zakazano je za 13 sati, a zbog velikog broja osumnjičenih i njihovih branitelja održat će se u velikoj dvorani.

USKOK traži jednomjesečno zatvaranje osumnjičenih zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, bijega te utjecaja na svjedoke i druge osumnjičenike.

Akcija "Offside" počela je krajem prošle godine na temelju podataka njemačke policije. Sumnja se da je od kraja ožujka do početka svibnja ove godine namješteno osam prvoligaških utakmica, a četiri puta namještanje nije uspjelo. Organizatori prijevare Vinko Šaka, Dino Lalič i Admir Suljič po namještenoj su utakmici na kladionicama navodno "zarađivali" od 150.000 do 300.000 eura.

USKOK sumnja da su namještene utakmice Croatia Sesveta sa Zadrom, Slaven Belupom, Rijekom, Varteksom, Zagrebom i Cibalijom. Utakmice su navodno namještene pošto je Croatia Sesvete "izgubila šanse za ostanak u prvoj ligi". Osumnjičeni igrači kluba s ruba grada Zagreba, tvrde u USKOK-u, podmićeni su sa svotama od 20 do 50 tisuća eura kako bi "pustili" utakmice. Sporne su i utakmice Slavena Belupa i Zadra te Hajduka i Međimurja.(hina/metro-portal)

10.06.2010. 12:05:32
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh