« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
112

Raste vodostaj Drave i Dunava

Veliki vodni val Dunava premješta se prema Hrvatskoj, a kulminacija se očekuje u petak s vodostajem od približno plus 750 cm

Dunav Drava vodostaj
Dunav Drava vodostaj (Damir Glibušić/Cropix)
Više o

Hrvatske vode

,

Drava

,

vodostaj

,

Dunav

,

ruskinje

Rijeka Drava je u porastu kod Osijeka u domeni srednje visokih vodostaja, a Dunav je u porastu u domeni srednje visokih i visokih vodostaja, izvijestio je danas Državni centar 112.

U završnoj su fazi sve ranije započete aktivnosti u cilju zaštite područja uz rijeku Dunav i Dravu, kao i njihovih pritoka, gdje će doći do značajnog povišenja vodostaja.

U naseljima Aljmaš i Sarvaš u tijeku je punjenje vreća s pijeskom radi zaštite obiteljskih kuća i ispumpavanje vode iz podruma obiteljskih kuća, a novih kritičnih točaka nema.

Na području općina u kojima se voda povukla u tijeku je ispumpavanje bunara.

Nakon ekstremnih oborina na području cijele srednje Europe, veliki vodni val Dunava premješta se prema području Republike Hrvatske. Kulminacija dunavskog vala se očekuje u Batini u petak 11. lipnja na vodostaju od približno 750 +- 15 cm. Vrh vodnog vala napustit će područje Hrvatske 13. na 14. lipnja, prognoza je Hrvatskih voda.

Prema izvješću Državnog centra za obranu od poplava, sustav obrane od poplava u Hrvatskim vodama je funkcionirao prema Državnom planu obrane od poplava i praktično danonoćno djelovao i koordinirao akcije na terenu uz punu suradnju sa DUZS (112) i Stožerom ZiS Osječko-baranjske županije, stoji u priopćenju DC 112. (hina/metro-portal)

10.06.2010. 12:26:28
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh