« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
DINKO CVITAN:

USKOK je daleko od podizanja optužnice protiv Sanadera

Ravnatelj USKOK-a Dinko Cvitan kaže da se prije podizanja optužnice treba dovršiti istraga i ispitati velik broj svjedoka

Ivo Sanader
Ivo Sanader (Damjan Tadić/Cropix)
Više o

Ivo Sanader

,

USKOK

,

Dinko Cvitan

Ravnatelj USKOK-a Dinko Cvitan izjavio je večeras za Dnevnik Nove TV da je imovina Ive Sanadera blokirana, te da je Državno odvjetništvo još daleko od podizanja optužnice jer istragu treba dovršiti, ispitati velik broj svjedoka, provesti knjigovodstveno vještačenje i tek tada razgovarati o podizanju optužnice. Treba ispitati oko 100 svjedoka i napraviti financijsko vještačenje, kazao je.

Na pitanje novinara o visini kazne koju se traži, Cvitan je istaknuo da o zatvorskoj kazni DORH još ništa ne traži. Dodao je kako za udruživanje radi počinjenja kaznenih djela organizator može dobiti kaznu maksimalno pet godina, a za zlouporabu položaja do 10 godina. "Preuranjeno je sada govoriti o bilo čemu pa i o traženju državnog odvjetnika ili USKOK- za kaznu od 13 godina", rekao je.

Na upit o mogućem proširenju istrage i na aferu Hypo banka, Cvitan je potvrdio kako vode istragu te ocijenio da su za njih odlučne samo utvrđene činjenice i dokazi kojima će raspolagati, te će sukladno tome donositi odluku.

Odgovorajući na pitanje može li potvrditi je li bivši HDZ-ov rizničar Mladen Barišić otkrio kome je davao novac, Cvitan je naglasio kako "ne može reči tko je što rekao" tijekom istrage. USKOK istražuje sve ono što smatra da treba istražiti i u slučaju tzv. Sanaderova stranačkog BMW-a, napomenuo je, a na upit hoće li u tom slučaju možda ispitati i premijerku Jadranku Kosor, odgovorio kako ne može govoriti koje će osobe biti ispitane tijekom istrage. (hina/metro-portal)

12.12.2010. 21:34:54
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    ZaradiOnline
    13.12.2010. 02:47
    da a zašto su mu onda blokirali imovinu? kako može biti daleko kad je jedan svjedok dovoljan da se nekog optuži a on ima petoricu najjmanje
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh