« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca
ZADAR

Uprava Sveučilišta izbacila studente i zaključala zgradu

Zadarski studenti večeras odlučuju o nastavku prosvjeda, u Rijeci se blokade nastavljaju.

(Jure Mišković, CROPIX)
Više o

studentski prosvjed

,

fakultet blokada

,

besplatno obrazovanje

,

Nezavisna incijativa za pravo na besplatno obrazovanje

,

Sveučilište u Zadru

Studenti prosvjednici jutros nisu mogli ući u zadarsko Sveučilište jer je Uprava Sveučilišta prošle noći donijela odluku da se zaključaju sve zgrade u kojima se održava nastava.

Uprava zadarskog Sveučilišta priopćila je da se na to odlučila "zbog zaštite autonomije Sveučilišta budući da su se studentski skupovi počeli politizirati, a i zato što su počele aktivnosti koje nemaju veze sa studentskim zahtjevima o kojima su se i Uprava i Senat nedvosmisleno očitovali".

Studenti, koji provjeduju tražeći besplatno školovanje, najavili su da će danas na plenumu odlučiti o tome hoće li i dalje prosvjedovati.

U Rijeci pak Nezavisna studentska inicijativa za besplatno školovanje nastavlja blokadu Filozofskog fakulteta i Akademije primijenjenih umjetnosti unatoč proglašenom početku redovite nastave na Filozofskom fakultetu, izvijestila je Nezavisna inicijativa na svojim mrežnim stranicama.

Vijeće Filozofskog fakulteta odlučilo je u petak da će nastava početi 11. svibnja.

Studenti se pozivaju da prate obavijesti o rasporedu nastave na mrežnim stranicama tog fakulteta i na oglasnim pločama matičnih odsjeka za svaki dan.

Nezavisna studentska inicijativa izvijestila je da neće blokirati nastavu na alternativnim lokacijama uz tvrdnju da je takva nastava nelegitimna i nelegalna. (hina/metro-portal)

12.05.2009. 15:04:39
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh